Rektör, yerine araştırma görevlisi sokmaktan yargılanacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Mart 2009 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Güner Önce ve bazı üniversite personeli, YÖK'ün vereceği izinle hâkim karşısına çıkacak.

Kütahya 1. Asli Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın ilk duruşması 31 Mart'ta yapılacak. Hakkındaki iddialar üzerine soruşturma geçiren Rektör Güner Önce ve üniversite hastane müdürü ile Sağlık Kültür Daire Başkanlığı'nda çalışan iki kişi 'görevi kötüye kullanmak' suçundan yargılanacak.

Rektör Önce hakkında, 'girmediği dersler için ücret almak', 'yerine araştırma görevlisini sokmak', 'döner sermaye katkı payının usulsüz dağıtılmasına sebep olmak' gibi iddialar var. Rektör Önce'nin derslerle ilgili yurtiçinde görevli olduğu halde, aynı gün aynı saatte derse girmiş gibi ders ücreti aldığının da belgelendiği, soruşturmadan kısa bir süre önce de ani bir kararla bütün ders yükünü boşalttığına dikkat çekiliyor. Önce'nin daha önce basında yer alan 'makam aracını ve üniversite personelini şahsi işlerinde kullandığı' haberler doğrultusunda yargılanacağı belirtiliyor. Üniversite personelinin, bu konuda YÖK soruşturmacılarına verdikleri ifadelerde iddiaları doğruladığı kaydediliyor. Murat Şimşek, Kütahya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber