Doğu'da kar esareti bitmiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2009 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı Van, Bitlis ve Hakkari'de hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı yüzünden bugün yapılması gereken Türk Hava Yolları (THY) ve özel hava yollarının Ankara- Van, İstanbul- Van, İzmir- Van seferlerini yapan uçaklar, Van Ferit Melen Havaalanı'na iniş yapamadı. Uçaklar Erzurum ve Diyarbakır'a yönlendirildi. Kar yağışı yüzünden bölgede 66 köy yolu ulaşıma kapandı.

Van, Hakkari ve Bitlis'te bu sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini gün boyunca sürdürdü. Kar yağışı yüzünden Van'da 25, Bitlis'te 26 ve Hakkari de ise 15 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, köy yollarını açmak için seferber oldu.

Bugün İstanbul, Ankara ve İzmir'den kalkan yolcu uçakları, Van Ferit Melen Havalaanı üzerindeki kötü hava koşulları yüzünden alana inemeyince pisti pas geçti. THY'nin, içinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de bulunduğu İstabul- Van uçağı Erzurum, THY'nin alt kuruluşu Anadolu Jet'in Ankara- Van ve Sun Express'in İzmir- Var uçağı ise Diyarbakır'a yönlendirildi. Diğer uçak seferleri ise iptal edildi.

Bitlis'te kar yağışı yüzünden bugün yapılması gereken Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılacağı miting de iptal edildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkileri, kar kalınlığının kent merkezlerinde 20 santime ulaştığını, kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber