Üniversiteli öğrenciler Ergenekon davasının genişletilmesini istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2009 16:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde 16 Mart 1978 tarihinde öldürülen 7 öğrenci için anme töreni düzenlendi. Kendilerine "Darbelere Karşı Öğrenciler" adını veren bir grup, 7 öğrencinin 12 Eylül darbesine zemin hazırlamak için öldürüldüğünü iddia ederek eylem yaptı.

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde 16 Mart 1978 tarihinde öldürülen öğrencileri anan "Darbelere Karşı Öğrenciler" adlı grup, Türkiye'deki darbeleri ve Ergenekon'u protesto etti. "Darbeci zihniyet değişmedi 16 Mart'tan Ergenekon'a katiller cezalandırılsın" yazılı pankart taşıyan grup, "Dur de, Dur de, Darbelere karşı Dur de. Dağıtılacak, dağıtılacak Ergenekon dağıtılacak" şeklinde sloganlar attı. "Darbelere karşı, derin devlete karşı, kontrgerillaya karşı, Ergenekon'a karşı" ses çıkar diye bağıran öğrenciler, ellerindeki boncuk dolu şişeleri sallayarak ses çıkarttı.

Öğrenciler adına yapılan basın açıklamasında 16 Mart 1978 günü 12 Eylül darbesine zemin hazırlamak için 7 öğrencinin kontrgerilla tarafından öldürüldüğü savunuldu. Açıklamada, 16 Mart'ın faillerinin kendilerine farklı dönemlerde "Kontrgerilla, JİTEM" gibi isimler verdiği öne sürülerek, Ergenekon çetesinin de bu gibi güçlerden oluştuğu savunuldu. Ergenekon davasının sonuna kadar arkasında olduklarını belirten öğrenciler, davanın geçmişten günümüze tüm darbe ve darbe girişimlerini de kapsayacak şekilde genişletilmesini talep etti.

Öğrenciler eylemlerinin sonunda boncuk dolu şişeleriyle darbelere karşı ses çıkararak dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber