Adana-Mersin hızlı tren seferleri başladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Mart 2009 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esra KIRDÖK/ADANA,

Mersin arasındaki ray otobüslerle sağlanan hızlı tren seferleri, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından törenle başlatıldı. Bakan Yıldırım, ?Bazıları laf yapar bazıları iş yapar. Bizim laf yapanlarla kaybedecek vaktimiz yok. Çünkü yapacak çok işimiz var. Ülkenin dağ gibi sorunları vardı. sorunları erittik. Sizlerin sayesinde daha bir çok sorunu çözeceğiz. Yolları böldük hayatları birleştirdik? dedi.

Adana- Mersin yolunu 45 dakikaya indiren yeni model hızlı trenin sefer törenine Bakan Binali Yıldırım, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Adana Valisi İlhan Atış, AKP Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan Zopçuk, Dengir Mir Mehmet Fırat ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Yıldırım geleceği için meydana kırmızı kalı serildi.

İstasyon Meydanı'na gelen Bakan Binali Yıldırım, kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Bakan'ın makam aracından inmesi sırasında görüntü almak isteyen bir gazeteci kaldırımdan inerken ayağının takılması sonucu düştü. Gazeteciye iyi olup, olmadığını soran Bakan Yıldırım, ?Belediye Başkanı işini yapmıyor ki? Yollar kötü? dedi.

Bakan Yıldırım yaptığı konuşmada, 13 Mart'ta Ankara- Eskişehir demiryolu hattının açılışını yaparak Türkiye'nin bir rüyasını gerçekleştirmiş olduklarını söyledi. Yüksek hızlı tren işletmeciliğinin Türkiye'de başladığını kaydeden Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

?Bu işler 40 yıldan beri hep düşünülür. Siyasetin bir numaralı malzemesi haline gelmişti. Ankara- Eskişehir 1.5 saate indi. Şimdi Mersin-Adana arasında sürekli çalışacak ve yaklaşık 45 dakikada ulaşımı sağlayacak bu ray otobüslerin açılışını yapıyoruz. Otobüsler 140 kişilik, karşılıklı olarak çalışacak. Biri gidecek, biri gelecek. Talebe göre sefer sayıları artırılacak. Zaman içinde hemzemin geçitleri azaltılacak. Emniyet tedbirleri artırıldığında bu süre yarım saate kadar düşecek. Araçlar konforlu, klimalı, iç döşemeleri rahat. Amacımız vatandaşa hizmet etmek hayatını kolaylaştırmak, yaşam kalitesini artırmak. Bazıları laf yapar bazıları iş yapar. Bizim laf yapanlarla kaybedecek vaktimiz yok. Çünkü yapacak çok işimiz var. Ülkenin dağ gibi sorunları vardı. sorunları erittik. Sizlerin sayesinde daha bir çok sorunu çözeceğiz. Yolları böldük hayatları birleştirdik.?

Konuşmasının ardından Bakan ve beraberindekiler trene binerek Mersin'e hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber