Kazılarda 20'ye yakın kemik bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2009 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturması kapsamında Cizre- İdil karayolunun 3. kilometresinde bulunan Kuştepe köyünde başlatılan kazılar sona erdi. Üç ayrı yerde yapılan kazı çalışmalarında 20'ye yakın kemik parçasının bulunduğu belirtildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren jandarma gözetiminde başlatılan kazı çalışmaları öğleden sonra tamamlandı. 1993-1996 yılları arasında boşaltılan Kuştepe köyünde bugün sadece 5 aile yaşıyor. Silopi'deki BOTAŞ Tesisleri ve eski Sinan Lokantası'ndaki kazı çalışmalarının hemen ardından Diyarbakır Savcılığı'nca yürütülen kazı çalışmaları Cizre'de de başladı. Bu kapsamda eş zamanlı olarak eski Belediye Başkanı ve emekli korucu başı Kamil Atak'ın evi de özel harekat timlerinin katıldığı operasyonla arandı.

Kamil Atak'ın evde olmadığı bildirilirken, evde bulunan iki kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, jandarma tarafından kazı yerine getirilen elleri kelepçeli iki kişinin ifadeleri doğrultusunda kazı çalışmalarının yapıldığı bildirildi. Kuştepe köyündeki kazılar ve korucu başı Atak'ın Cudi Mahallesi'ndeki evinde aramalar sona erdi. Köy yakınlarındaki trafo merkezinin kurulması döneminde 5 cesedin çıktığı iddia ediliyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber