Komiser Yardımcılığı kursu açılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2009 06:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açılan Komiser yardımcılığı kursuna, bin 125'i erkek, 75'i kadın olmak üzere teşkilat içinden toplam bin 200 personel alınacak.

Emniyet teşkilatının amir ihtiyacını karşılamak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Komiser yardımcılığı kursu açılacak. Kursa, polisler arasından bin 125'i erkek, 75'i kadın olmak üzere bin 200 personel alınacak.

Müracaatları Pol-Net ortamında 30 Mart-10 Nisan tarihleri arasında yapılacak kurstan başarıyla mezun olan komiser yardımcıları, kadro, hizmet ve ihtiyaca göre tespit olunacak bölgelere ve görevlere kura usulü atanacak.

Yıl içerisinde atamaya tabi olup, atamaları yapılan personelden aynı yıl komiser yardımcılığı kursuna katılarak başarılı olanların kura ile tekrar atamaya tabi tutulmaması için kurs sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Mayıs 2009 tarihinde, belirlenecek bölge merkezlerinde yapılacak.

KURSA KATILMA ŞARTLARI

Komiser yardımcılığı kursuna katılacak personelin en az ön lisans seviyesinde bir yüksek öğretim programından mezun olması gerekiyor.

Ayrıca başvuru yapacakların, ?Meslekten önce ve/veya mesleğe girdikten sonra yapılan askerlik hizmeti süresi de dahil olmak üzere son başvuru tarihi itibariyle fiilen en az 6 yıl polis memurluğu yapmış olmak?, ?Son 3 yıl sicili olumlu olmak?, ?Son 3 yıl içinde kıdeme müessir ceza almamış olmak?, ?Haklarında meslekten veya memuriyetten çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı devam eden adli ve idari soruşturması bulunmamak? ve ?18 yaşından sonra yapılan yaş tahsisleri dikkate alınmamak üzere, son başvuru tarihi itibariyle 37 yaşından gün almamış olmak? şartlarını da yerine getirmesi gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber