Trafik polislerine 3. dalga... 2'si amir 6 polis gözaltında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Mart 2009 07:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TÜRKER KARAPINAR

Ankara'da, trafik polisleri, zabıtalar ile bazı taksi ve dolmuş duraklarının başkanlarına yönelik düzenlenen ?rüşvet' operasyonunun 3. dalgasında, iki emniyet amiri, iki başkomiser, iki komiserin de aralarında bulunduğu 20'den fazla kişi gözaltına alındı.

Taksi sürücüleri ile dolmuş şoförlerinin trafikte rahat hareket edebilmesi amacıyla taksi ve dolmuş duraklarından rüşvet alan polisler olduğu yönündeki şikâyetlerin artması üzerine, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı doğrultusunda başlattığı operasyonun üçüncü dalgası gerçekleştirildi.

Zanlılar sorguda

Operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında iki emniyet amiri, iki başkomiser, iki komiserin de bulunduğu, diğer şüphelilerin ise Ankara'daki dolmuş durakları başkanları ile minibüs şoförlerinin olduğu öğrenildi. 17 kişi, sorgulanmak üzere Emniyet'e götürüldü.

Operasyonun ilk iki ayağında da, bir emniyet amiri ile bir komiserin de aralarında bulunduğu 17 polis tutuklanmıştı. Şüpheli trafik polislerinin, taksi duraklarından para veya paket sigara aldıkları öne sürülürken, zabıtaların da trafiğe çıkmaması gereken taşıtlara uygunluk belgesi vererek, taşıtların trafiğe çıkmasına olanak sağladıkları iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber