Tedavide çözümün anahtarı 'kök hücre'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2009 13:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Ege Üniversitesi (EÜ) Bilim Teknoloji Topluluğu (EBİLTET) ve EÜ Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) işbirliğiyle 'Kök Hücre' sempozyumu düzenlendi.

İlk sunumu yapan Uzm. Dr. Fahri Şahin, birçok hastalığın tedavisinin anahtarının kök hücre olduğunu belirterek, "Kök hücre konusunda başlangıcın sonuna geldik." dedi.

EÜ Kültür Sanat Evi'ndeki sempozyumun açılış konuşmasını yapan EBİLTET Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birol Ay ise kurumun yapısını, karar alma organlarını, vizyonunu ve misyonunu anlattı, düzenlediği seminerleri, teknik gezileri, sempozyumları ve söyleşileri tanıttı.

Daha sonra sunum yapan EÜ Tıp Fakültesi Hematoloji Ana Bilim Dalı'ndan Uzm. Dr. Şahin, kök hücrenin tarihi gelişimi, bugünü ve yarını hakkında bilgiler verdi.

Kök hücre araştırmalarının zorluklarından da bahseden Şahin, bunları ülkeler bazında değerlendirdi.

EÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Taner Dağcı da "Kök Hücre Biyolojisi" hakkında bir sunum yaptı.

Kök hücrelere tedavi amacıyla kontrollü yaklaşılması gerektiğini belirten Dağcı, kök hücrenin iyileştirici etkisinin, defalarca deneylerle desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber