Yerli tramvay yarın hizmete girecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2009 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Raylı taşıma ekipmanı Railway Transport Equipment 2009, yarın açılışı yapılacak olan Edirnekapı-Topkapı tramvay hattında servise başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 1999 yılında ilk prototipi üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvay aracının devamı ve en gelişmiş modeli olan Railway Transport Equipment 2009'un, tek araçta 320 yolcu taşıma kapasitesi bulunuyor.

Yeni görsel tasarımı ve son teknolojik sistemi ile İstanbul raylarıyla buluşacak olan tren, makinistin devre dışı kalması halinde otomatik olarak fren yapabiliyor. Yan aynalar yerine, kamera sistemi kurulan aracın maliyeti yaklaşık bir milyon avro oldu.

Trendeki SMD Ledli tabela sistemi, yolcuları geçilen istasyonları kırmızı, gidilecek istasyonu ise yeşil ışığın yanıp sönmesiyle bilgilendirecek. Son teknoloji CCTV kameralı izleme sistemi bulunacak aracın iç güvenliği de sağlandı.

GPRS kaynaklı LCD yayın ve bilgilendirme sistemine sahip yerli tramvaydan, 2012'ye kadar seri üretime geçilerek, 18 adet üretilmesi hedefleniyor.

Halen Edirnekapı-Sultançiftliği hattında yolcu taşımacılığı yapan 300 kişi kapasiteli, 25 metre uzunluğundaki RTE 2000 modeli de üretildiği günden bu yana 300 bin kilometre yol yapıp 5 milyon yolcu taşıdı.

Yerli üretimde yeni hedef, Railway Transport Equipment 2011'i üretmek, sonrasındaki hedef ise hafif metro araçlarının seri üretimine ve metro, hızlı tren, monoray gibi yeni raylı taşıt teknolojilerine geçmek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber