MEB: İnternet sitesinin olumsuz linklere yönlendirilmesinde bakanlığın ihmali yok

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mart 2009 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugünkü (18.03.2009) bazı basın yayın kuruluşlarında "MEB'in sitesinde seks hattı skandalı" başlığıyla yer alan haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Bakanlığımızla işbirliği yapan UNICEF bir özel şirkete, "Haydi Kızlar Okula" kampanyasını tanıtmak amacıyla internet sitesi hazırlatmış ve webhosting hizmetini de aynı şirkete yaptırmıştır. Kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla 2005 yılında oluşturulan söz konusu siteye, www.meb.gov.tr adresinden de link verilmiştir.

Tamamen hizmet amaçlı oluşturulmuş internet sitesinin bazı olumsuz linklere yönlendirilmesinde Bakanlığımızın ihmali olduğu iddiası doğru değildir.

"www.haydikizlarokula.org" internet sitesinin bazı art niyetli kişilerce kötü amaçlı linklere yönlendirilmesinin ortaya çıkmasının ardından Bakanlığımız tarafından anında gerekli tedbirler alınmıştır. Bu amaçla Bakanlığımız sitesindeki bütün linkler iptal edilmiş ve "Haydi Kızlar Okula" kampanyasının resmi sitesinin Millî Eğitim Bakanlığı sunumcularından yayın yapması için gerekli işlemler başlatılmıştır.

Hal böyle iken, konuyu siyasi malzeme haline getirip Bakanlığımızı, Sayın Bakanımızı ve Hükümeti hedef alan açıklamalar gayri ahlaki görülmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur...

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber