'Gökçek, 19 kadınla birlikte beni, kazma kürek işinde çalıştırdı'

Haber Giriş : 19 Mart 2009 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın'ın, Melih Gökçek döneminde camdan atıldığını söylediği sekreteri Fatoş Bozkurt, yaşadıklarını Milliyet'e anlattı

Bozkurt, 1994'te, Refah Partili (RP) Gökçek başkanlığındaki belediye yönetimince işten çıkarıldıktan sonra, belediyeye dışarıdan gelen bir grup tarafından saldırıya uğradıklarını ve camdan itildiğini söyledi.

Bozkurt, 1994'te RP adayı Gökçek'in Belediye Başkanı olmasının ardından 19 kadın arkadaşıyla birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne gönderildiğini ve parklarda kazma kürekle çalışmaya başladıkları anlattı. İşten atıldıktan sonra 12 Eylül 1994'te arkadaşlarıyla Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ulus'taki toplantısına gitmeye karar verdiklerini belirten Bozkurt, toplantının yapıldığı binaya gitmelerinden bir süre sonra, kalabalık bir grubun binaya girdiğini ve darp edildiklerini söyledi.

?Saçlarımızdan sürüklediler

Bazı kadın arkadaşlarının da saçlarından sürüklendiğini belirtti. Bozkurt, grubun, ayaklı metal kül tablaları ile üzerlerine saldırdığını, bu esnada apartman boşluğuna bakan birinci kat penceresinden aşağıya itildiğini söyledi.

Pervaza tutunma çabasına rağmen boşluğa düştüğünü ifade eden Bozkurt, ?Ayak bileklerimden kemikler fırlamıştı. Havalandırma boşluğundan apartmana girdim. Yukarı çıkarken iki kişi yolumu kesti. Onlara eskiden kalan özel kalem kimliğimi gösterip ?Kapıyı açın' dedim. Bir arabaya binip hastaneye gittik? dedi. Bozkurt, kırılan ayağına platin takıldığını, yaşadığı korku nedeniyle de panik ataklar geçirmeye başladığını, iki ameliyat geçirdiği ayağından bir ameliyat daha olması gerektiğini kaydetti.

?Karayalçın'la döneceğim'

Bozkurt, 1999'daki adaylığı sürecinde Karayalçın'ın yanına döndüğünü ve şimdi de yanında olduğunu belirterek, ?(Gökçek'e) oy verirken nasıl bir zihniyete oy verdiklerini görsünler. İlahi adalete güveniyorum. Camdan atıldım, kapıdan döneceğim. Seçilirse, Murat Bey ne görev verirse yapacağım? dedi.

MİLLİYET

Ayak bileğim üç yerden kırıldı

Karayalçın'ın 'Gökçek taraftarları sekreterimi camdan attı' sözlerinin ardından 'kim bu sekreter' sorusu gündeme geldi. Türkiye'nin merak ettiği o isim suskunluğunu bozdu. AKŞAM'a yaşadığı dehşeti anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın'ın rakibi Melih Gökçek'i eleştirirken 'Sekreterim camdan atıldı' iddiası şaşkınlık yarattı. Türkiye'nin konuştuğu o sekreter Fatma Bozkurt Topçu 15 yıl önce yaşanan olayı AKŞAM'a anlattı:

Belediyede özel kalemde görevliydim. 1994 Mart seçimini Gökçek kazanınca ben ve 18 bayanın birimleri değiştirildi. Parkları suladık, seralarda çalıştık. Ağustosta işten çıkarıldık. 12 Eylül günü belediye meclisi toplantısında sesimizi duyurmak amacıyla Ulus'taki başkanlık binasına gittik. Gökçek henüz gelmemişti. İçeriye personel olmadığını düşündüğüm çoğunluğu sakallı bir grup girdi. Arkadaşlarımızı tartaklamaya başladılar; bunların görüntüleri var. Ayaklı kül tablaları ile saldırdılar. Refleks olarak geri çekile çekile pencereye kadar yaslandım.

YÜZÜNÜ GÖREMEDİM:Yüzünü göremediğim biri veya birileri tarafından pencere camından aşağı itildim. Hentbolcu da olduğum için refleksle pervaza tutundum. Hayatım bir film şeridi gibi akmaya başladı. Düşerken içimden, 'ne kadar uzun sürüyor, bitmek bilmiyor' duygusu geçti.

Yere düştükten sonra paçamı yukarı sıyırıp baktığımda ayak bileğim bana bir uçak kanadı gibi gelmişti. Bileğim iki yana fırlamıştı. Benden sonra iki arkadaş daha aynı boşluktan düştü. Onların önemli bir şeyi yoktu. Kalorifer kazan dairesine yöneldik. Orada da aynı adamlar yolumuzu kesti. 'Özel kalem kimlik kartım' gösterip dışarı çıktık. Tanıdık kişeler vardı dışarıda, 'oh kurtulduk' diye düşündüm. Hastaneye götürdüler.

ALLAH'A HAVALE ETTİM: 1999'dan itibaren yeniden Murat Karayalçın'la çalışmaya başladım. Beni atanlardan daha inançlı bir insanım. Onları Allah'a havale ediyorum. Şimdi seçim var, Ankaralıların nasıl bir zihniyete oy vereceklerini bilmelerini istiyorum.

5 ay tedavi gördüm

6 metrelİk bir yükseklikten atmışlardı. Ayağımda tam üç yerden kırık vardı. Ameliyat geçirdim, sonra bir ameliyat daha. 5 ay tedavi gördüm. Psikolojim bozuldu, panik atak oldum. Tehditler aldım, tedavimle uğraştığım için hakkımı yeterince arayamadım. İşten çıkarılma, kötü niyet tazminatı alamadım. Ailem, eşim çok zor günler yaşadı. Şimdi üçüncü ameliyatı olmam gerekiyor ama doğrusu korkuyorum.

A. Rezzak ORAL / Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber