Öğrencilere alkol tasdiknamesi iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2009 17:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir'de bir ilköğretim okulunda bazı öğrencilere, öğlen tatilinde parkta oturdukları ve alkollü içecek içtikleri gerekçesiyle tasdikname verildiği iddia edildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyfettin Yılmaz, ?İddialar araştırılıyor? dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilköğretim okullarında öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda her öğrencinin tasdikname alabileceğini, Konak'taki bir ilköğretim okulunda geçen hafta bazı öğrencilerin okuldan ayrıldıklarının doğru olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli incelemelerin yapılacağını kaydeden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Söz konusu okulda öğrencilerin disiplin suçu işledikleri gerekçesiyle tasdiknamelerinin verildiği iddiaları araştırılıyor. İlköğretim yönetmeliğine göre, öğrenci velisinin isteği üzerine öğrenci tasdiknamesini alabilir. Biz söz konusu okulda bu işlemin yaptırım boyutunda olmadığı duyumunu aldık. Bu inceleme sonunda ortaya çıkacaktır. Yönetmeliğe göre öğrenci davranışlarında bozukluk yaşıyorsa ve bu durumu uyarılara rağmen düzeltmiyorsa öğrenci ve veli ile sözleşme yapılır. Bu sözleşmeye de uyulmazsa öğrenci tasdiknameyle okuldan uzaklaştırılır. Bu okulda böyle bir süreç yaşanmış mı belli değil.?

Yılmaz, tam gün eğitim yapılan okullarda sabah ile öğle dersleri arasında boşluk aldığını belirterek, ?Eğer öğrenciler bu zaman süresince evlerine gitmeyip, parklarda oturuyorsa böyle bir problem oluyor. Bu konuda tedbir almamız gerekecek? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber