TEDAŞ'ta torpilin nasıl döndüğüne ilişkin bir anı

Haber Giriş : 17 Aralık 2004 23:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben H. Yıldırım.

Tedaşın Teknisyen alımı için Mersin Bölgesine başvurdum. Amacım iyi bir teknisyen olarak vatanıma, milletime, faydalı biri olarak yaşamımı sürdürmekti.

Yapılan puan sıralamasında 79 puanla 85 kişinin başvurduğu listede 10.sıradaydım. 40 kişi asil alınacaktı. Ve kendimi bu işe girdim gözüyle bakıyordum.

Birden mülakat-sözlü sınav yapılacağı söylendi.

Soru işaretleri oluşmaya başlamıştı.

ÖSYM TARAFINDAN AYNI TEKNISYEN KADROSU IÇIN YAPILAN KADROLU YERLEŞTIRMELERDE MÜLAKAT YOKTU.

Bu geçici Teknisyen alımında neden mülakat vardı? Bu sorular kafam da iken Adana'da (Mersin bölgesi mülakat-sözlü sözde sınavları Adana 'da yapıldı) yapılan mülakat-sözlü sözde sınavına girdim.

İçeriye komisyonun karşısına geldiğimde "seni Vedat Bey!!! mi gönderdi" diye sorduklarında tüm soru işaretleri cevabını bulmuştu. O an Türkiye'nin değişmez gerçeği olan torpil suratıma bir tokat gibi indirilmişti.

Tabiki verdiğim cevap evet değildi. Çünkü ben hakkımı istiyordum ve kimsenin icazetine ihtiyacım olmadığını düşünüyordum.

Ama öyle değildi. Ne KPSS sınav sonuçları, ne Tedaş'ta yaptığım staj çalışması ne de sorulara verdiğim doğru yanıtlar bu komisyonun beni seçmesi için yeterli olmayacaktı.

Bunu o an anladım. Nihayet umduğum gibi oldu. 10. sıradan 41.sıraya sallanıvermiştim. Torpilliler önde bizler arkadaydık artık. 40 kişi asil kazanacaktı. Ben 41.yani 1. yedekteydim. Hakkımın yenilmesini elimden hiçbir şey gelmeyerek izliyorum.

Ilginize teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber