Tarım Bakanlığında, 3 ayda 23 gün araziye çıkmayanın maaşında kesinti yapılmaya başlandı

Haber Giriş : 18 Aralık 2004 00:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorumda bulunan: Ziraatçi
Çalıştığı Kurum: Tarım Bakanlığı

Tarım Bakanlığında çalışmaktayım.

Bakanlığımızın bundan önçe uyguladığı sonradan vazğeçtiği, şimdi nereden kimin aklına geldi ise tekrar uygulamaya başladığı "3 ayda toplam 23 gün araziye cıkmayanların maaşından kesinti yapılması uygulamasının" mantığını ve de devlet ve kurumumuz için ne kazanç getirdiğini anlayamamış bulunmaktayız.

Bu işin aslında calışanlar için iyi fakat devlet için sonucu kötü olan bir uygulamadır. Şu anda kurumuzda işler yürümemeye başladı. Çalışanların tamamı haklı olarak maaşlarından kesilmemesi için hiç ilgisi olmayan konularda görev yazılmakta ve de göreve cıkılmakadır. Bunun sebebi de Bakanlığımız yaptığı uygulamadır.

Hiç kimse haklı olarak maaşının kesilmesini istemez. Bu çıkılan görevler içinde kurumun harcırah ödeyeceğini sanırım yetkililer bilmektedir. Herkes ödeme yapılacağı zaman uygulamayı bekliyor. Ödeminin tam yapılıp yapılmayacağını bekliyor. Seyyar görev tazminatları tam ödenmediği takdirde iş artık mahkemelere kalıyor. Çünkü siz araziye belirli dönemde belirli bir gün çıkılmıyor diye maaşından kesinti yapacaksınız, araziye cıktığı zamanda ödemesini yapmayacaksınız. Bu biraz garip bir uygulama.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber