Gökçek'ten Vural'ın iddialarına yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2009 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Oktay Vural'ın iddialarına yazılı yanıt verdi. Gökçek, dün, Uğur Dündar ve Oktay Vural'ın, ?iftira atarak halk nezdinde kendisini küçük düşürmeye çalıştıklarını? ileri sürdü.

Vural'ın, kendisini kamuoyuna ?İsrailli ajanlarla işbirliği yapan? bir konuma sokmak istediğini söyleyen Gökçek, ?Bu siyasi ahlaksızlığın da ötesinde bir iddiadır? ifadesini kullandı.

?Belediyenin yapmış olduğu uluslararası bir toplantıya katılan İsraillilerle konferans gereği görüşülmesi ne zamandan bu yana İsrail ajanlığı ile irtibat kurma anlamına geliyor?? diye soran Gökçek, şu açıklamalarda bulundu:

?Diğer yandan 1999 yılında ülkemizi büyük acıya sevk eden Marmara Depremi'ne yardım amacıyla gelen ve bizzat kurtarma ve yardım çalışmalarına katılan heyete başkanlık eden askerin, Ankara Büyükşehir Belediyesinin deprem bölgesinde herkesçe takdir edilen çalışmasını gördükten sonra, Ankara'ya geldiğinde Başkan'dan randevu alıp, başkanlık ofisinde yapılan açık görüşmede, Belediyenin deprem bölgesindeki çalışmalarından etkilendiğini ifade etmesi ve sembolik plaket verilmesi, İsrail ajanlığı ile irtibat kurulma gayretleri kabul edilemez bir anlayış ve çirkinliktir.

Diğer yandan biz, Sayın Oktay Vural gibi bu tip görüşmeleri kapalı kapılar ardından yapmadık. Örneğin Sayın Oktay Vural, 18 Mart 2002'de İsrail Haberleşme Bakanı Reuven Rivlin ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında basına kapalı olarak ne görüştü? Görüşmenin ardından niye açıklama yapmadı? Önce bunun hesabını kendisi versin. Vural, suçlama yaparken bizi kendisi ile karıştırıyor. Bizim her şeyimiz açıktır. Kendisi gibi kapalı kapılar ardında görüşme yapmadık. Uluslararası ilişkileri ajanlık ile bağdaştırma gayretkeşliği siyasi ahlaksızlıktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber