Genelkurmay: 6 terörist etkisiz hale getirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2009 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörle mücadele

Terörle mücadele konusunda da bilgi veren Tuğgeneral Gürak, TSK'nın vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için bölücü terör örgütüyle mücadelesine kararlılıkla devam ettiğini ifade ederek, 20 Mart 2009 tarihinden bugüne kadar toplam 20 iç güvenlik olayının meydana geldiğini belirtti.

Bu olaylarda 1'i 10 kilogram, 2'si 1'er kilogram olmak üzere 3 el yapımı patlayıcı madde düzeneğinin yerinde imha edilerek olası zayiatların önlendiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, dönem içinde 4'ü teslim, 2'si yakalanmak üzere 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Tuğgeneral Gürak, "Teslim olanlardan birinin, bölücü terör örgütüne katılmasından 1 ay sonra kaçması, ikisinin ise bölücü terör örgütünde uzun yıllar (15,17 yıl) kalmalarına rağmen terörle bir sonuç alınamayacağını ve yaşamlarının boş yere heba olacağını anlamaları üzerine Irak kuzeyinden kaçarak güvenlik kuvvetlerimize sığınmaları dikkat çekicidir" dedi.

Dönem içerisinde yapılan operasyonlarda 2 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca, 413 çeşitli çapta fişek, 1 anti personel mayını, 3 el bombası ele geçirildiğini söyleyen Tuğgeneral Gürak, 2 arama kurtarma faaliyeti icra edildiğini, 11 kişinin denizden sağ kurtarıldığını kaydetti.

Orgeneral Başbuğ, medya mensupları ile görüşecek

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından Nisan ayı içerisinde iki önemli faaliyet icra edileceğini belirtti.

Orgeneral Başbuğ'un Harp Akademileri Komutanlığında "Yıllık Değerlendirme Konuşması" yapacağını, Genelkurmay Başkanlığı Karargahında da medya temsilcilerinin katılımıyla iletişim toplantısı düzenleneceğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, her iki faaliyetin tarihlerinin daha sonra bildirileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber