Özürlüler İdaresi kapatılıyor mu?

Haber Giriş : 19 Aralık 2004 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özürlüler Yasası'nın çıkarılacağına dair verilen sözler bir türlü tutulmuyor. Son olarak 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde, Meclis'e sevk edileceği söylenen Özürlüler Yasa Tasarısı'nın 8 milyon beş yüz bin özürlü için hayati önemdeki 20 maddesinin daha çıkarılarak taslağın 53 maddeye düşürüldüğü öğrenildi.

Zihinsel Özürlüler Federasyonu Başkanı Fikret Gökçe, Özürlüler İdaresi Başkanı Mehmet Aysoy'un, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'nda federasyon başkanlarına yasa taslağındaki can alıcı 20 maddenin çıkarılarak taslağın 53 maddeye düşürüldüğünü söylediğini kaydetti. Gökçe "8 milyon 500 bin özürlü yurttaşımızı büyük bir beklenti içine sokan ve ortaya çıkan bu durum sonucu hüsrana uğratan gelişmeler üzerine 'Devlet Bakanı Güldal Akşit'in hazırlattığı taslağı yeterli bulmadığını, özürlülerle ilgili olarak Türkiye'de değişen bir şey olmayacağını' basında açıklayan AKP İstanbul milletvekili Lokman Ayva'nın da 30 Kasım 2004'te ortaya çıkardığı farklı bir kanun teklifiyle şaşkına dönen bizler şimdi soruyoruz. AB'ye uyum sağlamak için onlarca yasayı hazırlayıp, adeta 'hızlandırılmış kanunlar' olarak Meclis'ten geçiren hükümet, özürlüler konusunda neden ortaya bir irade koyamıyor? Yoksa önümüzde bir komedi mi oynanıyor? Biz bu komedinin oyuncusu ya da seyircisi olmaya razı değiliz" dedi.

"ÖZÜRLÜLER İDARESİ KAPATILMAK İSTENİYOR"

Gökçe ayrıca, Özürlüler İdaresi Başkanı Aysoy'un Özürlüler İdaresi ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun lağvedileceğini söylediğini belirterek "Bu kurumlar farklı ve kutsal kurumlardır. Tapu dairesine, nüfus idaresine benzemez. Bunlarla oynamaya gelmez. Bedeli ağır olur. Yetime, öksüze, güçsüze, özürlüye kısacası tüm garibanlara hizmet amacıyla kurulmuş bu kurumlar bir takım insanların beceriksizliğine, siyasi emellerine ve çıkar hesaplarına kurban edilemez" dedi.

Gökçe, Özürlüler İdaresi'nin kapatılamayacağını vurguladı Kurumda iyileştirme ve işlevsel duruma getirmenin mümkün olduğunu belirten Gökçe, Özürlüler Yasası'nın çıkarılacağına dair verilen sözlerin tutulması gerektiğini belirtti.

birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber