PTT, uydudan izledi postacının verimi arttı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 31 Mart 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürlüğü, 81 ilde 4 bin posta dağıtıcısını uydu bağlantılı (GPS) el bilgisayarı ile takip etmeye başlayınca gönderilerde gecikme ortadan kalktı.

Postacılara dağıtılan cihazlara işlenen 'gönderinin teslim tarihi, saati ve teslim alan kişi' ile ilgili veriler sayesinde 'postam gelmedi' yakınmaları sona erdi. PTT Genel Müdürü Osman Tural, el bilgisayarlarının dağıtıcıların verimini artırdığını söyledi.

Evrakların zamanında ulaşmadığı veya kaybolduğu yönünde vatandaştan gelen şikâyetlerin artması üzerine PTT, takip ve kontrolünün uydu aracılığıyla yapılmasını sağlayan el terminallerini postacılara dağıttı. Sim kart ile çalışan yaklaşık 4 bin adet cihazın devreye girmesiyle başta acele posta olmak üzere, taahhütlü gönderiler, mahkeme tebligatlarında gecikme yaşanmamaya başladı.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, postacıya uydu bağlantılı el bilgisayarı dağıtılmasının ardından iş veriminde ciddi artış görüldüğünü kaydetti. Artık vatandaşların 'tebligat bana ulaşmadı, postacı bana kayıtlı gönderimi getirmedi' yönündeki rahatsızlıklarının bittiğini aktaran Tural, şunları söyledi: "Bu cihazlar sayesinde posta görevlisinin elindeki gönderinin, o anda hangi sokakta ve adreste olduğunun merkezden canlı takibini yapıyoruz. Vatandaşlarımızın memnuniyeti için her geçen gün daha gelişmiş teknolojileri hayata geçiriyoruz. Tüm illerimizde uygulanan bu proje ile işgücü ve zamandan tasarruf edildi. Vatandaşımızın kurumumuza olan güveni artırıldı. Bu yöndeki sıkıntıların da önlenmesi sağlandı."

Aydın Hızlıca

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber