ÖSYM, Binlerce Adayı Yine Mağdur Etti

ÖSYM, KPSS-2004 ek ve yeni yerleştirmelerinde, Kılavuzda yayımladığı sözlerinde durmamıştır. Başkanlık, kılavuzda "Adayların tercih formunu doldurup teslim edebilmeleri için daha önce herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunun kadrosuna veya pozisyonuna yerleştirilmemiş olması zorunludur" açıklamasına yer vermiştir. Bu açıklama, bir kaç yönden sakat olmasına rağmen ÖSYM kendisinden beklenen özeni dahi gösterememiştir. Ayrıntılar için tıklayın.

Haber Giriş : 19 Aralık 2004 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zira, açıklamaya göre tercih formunun doldurulabilmesi için; "herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunun kadrosuna veya pozisyonuna yerleştirilmemiş olmak" gerekmektedir.

Biz, ÖSYM'nin, bu açıklamanın altından kalkamayacağını bilmemize rağmen, gelen sorular üzerine, buradaki ifadenin sadece 2004 KPSS Ekim yerleştirmelerini kapsadığını ve Ekim genel yerleştirmelerinde herhangi bir kamu kurumuna yerleşen adayların başvursa dahi başvurusunun kabul edilmeceğini belirttik.

Yukarıdaki ifade dikkatli bir şekilde okunduğu taktirde genel ve ek yerleştirmeler arasında bir ayrım yapılmadığını sadece ve sadece tercih formundan bahsedildiği rahatlıkla görülecektir.

Ancak, sitemizin edindiği bilgilere göre ÖSYM bu açıklamasını sadece ek yerleştirme kadrosunda uygulamıştır.

Bilindiği üzere Kılavuzda 5-9 Nisan ve 1-10 Ekim 2004 KPSS yerleştirmelerinde boş kaldığı için ilan edilen ek yerleştirme kadroları ile yeni kadrolar yer almakta idi. ÖSYM, yapmış olduğu açıklamayı sadece ek yerleştirmelerle sınırlı tutumuş, yeni kadrolar için bunu uygulamamıştır.

Burada sorulması gerekn soru şudur?

- Bu kadar önemli bir değişikliğe neden yeterli bir açıklama getirilmemiştir?

- Yapılan açıklamada ek ve yeni ayrımı olmadığına göre daha önce yerleştirilenlerin başvurusu yeni kadrolarda niçin kabul edilmiştir?

- ÖSYM, bir çok adayın belki de tercih yapamamasına neden olmuştur ve bu durum nasıl düzeltilecektir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber