Adana'da 126 bin oy yeniden sayılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2009 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da yapılan itiraz üzerine Seyhan 4'üncü Bölge'de 126 bin 770 oyun yeniden sayılması kararlaştırıldı.

Merkez Seyhan İlçesi'nde 4 seçim bölgesinden biri olan Seyhan 4'üncü İlçe Seçim Kurulu'na MHP, CHP, AKP ve DTP, merkez ilçe ve büyükşehir belediye başkanlıkları ile İl genel ve belediye meclis üyelikleri sonuçlarına itiraz etti.

Seyhan 4'üncü İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hamdi Bozkurtlar, 4 partinin birden itiraz etmesi üzerine, bölgelerindeki oyları yeniden sayma kararı aldı. Seçim kurulu yarın sabahtan itibaren 415 sandıktaki oyları yeniden sayacak.


AK Parti Adana'da seçim sonuçlarına itiraz etti

Adana - AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam, merkezdeki tüm ilçelerde yeniden sayım yapılması talebiyle seçim kurullarına itirazda bulunduklarını söyledi.

Sağlam, il binasında düzenlediği basın toplantısında, "partilerinin aldığı geçerli oyların geçersiz sayıldığını" iddia ederek, bu nedenle ilçe seçim kurullarına verdikleri itiraz dilekçesi kapsamında Seyhan 4'üncü bölgenin yeniden sayım kararı aldığını söyledi.

Kararla sayımların yeniden yapılacağını vurgulayan Sağlam, "Biz Adana'da merkezlerdeki tüm ilçelerde yeniden sayımın yapılmasını istiyoruz. Yeniden sayım yapıldığı sürece bu şüpheler giderilecek" dedi.


- CHP, Adana'da, büyükşehir ve 4 ilçedeki seçim sonuçlarına itiraz etti.

CHP İl Başkanı Serdar Seyhan açıklamasında, seçim sonuçlarını gösteren tutanakların düzenlenmesinin, Seçim Kanunu ve Yüksek Seçim Kurulu Genelgesi mevzuatlarına aykırı olduğunu gerekçe göstererek itiraz ettiklerini belirtti.

Seyhan, itirazı Büyükşehir, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Karaisalı ilçesinde yapılan seçimlere yönelik olarak gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber