2 Nisan 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2009 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Polis Teşkilatının 164. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- G-20 Zirvesi Londra'da toplanıyor.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın da yer alacağı zirvenin oturumlarına katılacak, bazı liderlerle ikili görüşmelerde bulunacak.

- Erdoğan, Oxford Üniversitesinde "Medeniyetler İttifakı" konulu bir konuşma yapacak.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, eski adliye binasında, restore edilerek kültür merkezine dönüştürülen salonların açılış törenine katılacak.

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da törende hazır bulunacak.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya'da Antalyaspor'un kurucu başkanı Atilla Konuk'un cenaze törenine katılacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret edecek.

5- Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonunun, Avrupa Parlamentosunun ev sahipliğindeki 61'inci toplantısı, bugünkü iki oturumla tamamlanacak.

-Toplantının gündem maddeleri arasında AB-Türkiye ilişkileri ve katılım müzakereleri, Türkiye'nin Orta Doğu'da oynadığı rol, enerji güvenliği ve iklim değişikliği bulunuyor.

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, sabah saatlerinde Brüksel'den ayrılacak.

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İstanbul Deniz Otobüsleri ile Uluslararası Hidrojen Enerjisi Teknolojileri Merkezi tarafından İstanbul'da düzenlenecek olan Türkiye'nin ilk hidrojen yakıt pili uygulama projesinin açılış törenine katılacak.

- Bakan Güler daha sonra, İstanbul Aydın Üniversitesi Enerji Politikaları ve Piyasaları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenecek Türkiye'nin Enerji Politikaları çalıştayına katılacak.

- Bakan Güler, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde Siemens Gebze tesislerinin açılış törenine de katılacak.

7- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilmekte olan Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı programı çerçevesinde Ankara TUSAŞ tesislerinde düzenlenecek toplantıda konuşacak.

8- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliğinin Antalya Side'de yapılacak Genel İstişare Toplantısına katılacak.

9- TBMM'den

- Genel Kurulda, çeşitli uluslararası anlaşmaların kabulüne ilişkin yasa tasarıları ele alınacak.

10- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasında "Para Politikaları" konulu konferans verecek.

11- Vergicilerden borç raporu

- Vergi denetmenlerinin "Kamu Finansmanında İç Borçlanma Raporu"na göre, 1980'den 2008 sonuna kadarki dönemde iç borç stokunda 379 bin 773 katlık artış oldu.

- Rapordan: "İç borç ödemelerinin vergilerle finanse edilmesi, gelir dağılımını bozuyor."

- "Vergi yükü de belli gelir grupları üzerinde toplanıyor."

12- Kuzey Kıbrıs Türk Hava Yollarının (KTHY) Kayseri-Ercan-Kayseri uçuşları başlıyor.

- İlk uçuşla KKTC Turizm Bakanı Salih Usar ve KTHY Genel Müdürü Ahmet Akpınar da Kayseri'ye gelecek.

13- Alman Hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Hatay Valisi Nusret Miroğlu'nu ziyaret edecek.

14- Toplantı... Fuar...Ziyaret

- 12. Uluslararası Güvenlik, Yangın, Otomasyon, Arama-Kurtarma, Acil Durum, telekomünikasyon Fuarı (ISAF) ile LED-Fiberpotik ve RFID-Barkod Sistemleri, Teknoloji ve Uygulamaları Fuarı (LED-RFID) Ankara Altınpark Fuar Merkezinde açılacak.

- Türkiye Garanti Bankası Genel Müdürü Nafiz Karadere, Aydın'da Rotary Kulübü tarafından düzenlenen toplantıda, güncel ekonomik konularda görüşlerini aktaracak.

- Türkiye İş Bankası ile İzmir AB İş Geliştirme Merkezi arasında İzmir'de kredi protokolü imzalanacak.

- Konya 6. Yapı Malzemeleri Fuarı ile Konya Doğalgaz, Isıtma, Soğutma Fuarı, KTO-Tüyap Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılacak.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı nedeniyle bu partinin İzmir İl Başkanlığına taziye ziyaretinde bulunacak.

- Yerel seçimlerin ardından belediye başkanlarının mazbata ve devir teslim törenleri devam ediyor.

- Milli Mücadele kahramanı ve Atatürk'ün Muhafız Alay Komutanı Osman Ağa ile silah arkadaşları Giresun'da düzenlenecek törenlerle anılacak.

- Edirne'de faaliyet gösteren Edirne Giyim Sanayi AŞ'de, TEKSİF yöneticileri ve Uluslararası Tekstil, Hazır Giyim ve Deri İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri Neil Kearney'in katılımıyla grev uygulaması başlatılacak.

- Trakya Üniversitesince, Edirne'deki Mühendislik Mimarlık Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Karadeniz Yerleşkesi'nde, "5. Uluslararası Sinan Sempozyumu"nun açılışı yapılacak.

- Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü törenlerle kutlanacak.

15- Litvanya'nın başkenti Vilnius'da süren Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, bayanların mücadeleleri 3 sıklette başlıyor.

- 51 kiloda Dilek Atakol, 59 kiloda Leyla Metin ve 67 kiloda Burcu Örskaya mindere çıkacak.

16- Basketbolda, FIBA Bayanlar Avrupa Kupası final ilk maçında Galatasaray, deplasmanda İtalyan ekibi Cras Basket Taranto ile karşı karşıya gelecek.

17- Milli atlet Süreyya Ayhan'ın davası Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinde (CAS) görüşülecek.

18- Aroma Bayanlar Birinci Ligi play-off ilk turu ilk maçlarında, İstanbul'da Galatasaray, Vakıfbank Güneş Sigorta, İzmir'de de DYO Karşıyaka-Türk Telekom maçları oynanacak.

19- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi (TBBL) play-off 1. tur 2. maçında, Tarsus'ta, Tarsus Belediyesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi karşılaşacak.

20- Avrupa Şampiyonası'na katılacak Grekoromen Güreş Milli Takımı kafilesi Litvanya'ya gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber