'15 gün önce suikast ihbarı almıştık'

Haber Giriş : 02 Nisan 2009 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Ankara İl Başkanı, Muhsin Yazıcıoğlu'nun suikaste kurban gittiğini iddia etti: "15 gün önce suikast ihbarı almıştık". Türkiye'nin gündemine damga vuran kaza geçtiğimiz hafta çarşamba günü meydana geldi. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde yaptığı miting sonrası Yozgat'a gitmek için helikoptere bindi. Beraberinde 5 kişi daha vardı. Ancak helikopter Döngel Köyü yakınlarındaki dağlık bölgede düştü. Kriz masaları oluşturuldu, başta başbakan Erdoğan olmak üzere bakanlar bölgeye hareket etti. Saatler geçiyor, helikopter bulunamıyordu. Enkaza ancak 47 saat sonra ulaşılabildi. Kurtulan yoktu. Acı haber yürekleri dağladı. Enkaza ?ulaşamama' ve ?kurtaramama' çalışmaları tartışma yarattı. Helikopterdeki İHA muhabiri İsmail Güneş'in ise kazadan 5 gün sonra bulunabilmesi bardağı taşıran son damla oldu. Yazıcıoğlu'na da mezar olan kazayla ilgili birçok iddia gündeme geldi; kafalarda soru işaretleri doğdu.

BAKANLAR YALANLADI

Bazı BBP'liler Yazıcıoğlu'nun suikasta kurban gittiğini öne sürdü.

Bakanlar ise bu iddiaları yalanladı. Ancak olay kapanmadı. Amerika'da yaşayan Fethullah Gülen geçtiğimiz gün www.herkul.org adlı internet sitesinde yaptığı söyleşide çok tartışalacak ifadeler kullandı. Gülen ?Yazıcıoğlu'nun başına 4-5 defa sürpriz trafik kazası gelmiş ve onları atlatmaya çalışmış. Bu defa farklı bir şekilde gitmiş. Bir yönüyle şüphelenmek lazım. Her şeyi kurcalamak lazım. Bu helikopter nasıldır? Neden böyle bir şeye itildim, neden ille de bununla götürülmek istendim? Bu tarz kazalar gündeme geldiğinde Eşref Bitlis hala söylenir. Komplo teorilerine girilmeden, şüpheler de göz ardı edilmeden konunun araştırılmas gerek? açıklamalarıyla Yazıcıoğlu'nun bir suikasta kurban gitmiş olabileceğini ima etti.

KAZA AYDINLATILAMADI

Evet, Jandarma eski komutanı Eşref Bitlis, 17 Şubat 1993'te Beechcraft B200 King Air tipi uçağın düşmesi nedeniyle yaşamını yitirmiş; ancak uçağın düşüş nedeni aydınlatılamamıştı. Bitlis Paşa'nın

ölümüdeki sır perdesi aydınlanmazken, suikast iddaları da gündeme gelmişti. 16 yıl sonra benzer bir iddia bu kez BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği helikopter kazasıyla ilgili yapılıyordu. Üstelik iddianın sahibi de Fethullah Gülen'di. Bunun üzerine akıllara şu soru takıldı: ?Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştü mü düşürüldü mü?? Biz de bu sorunun cevabını konunun uzmanlarına ve yazarlara sorduk. Kazadan 15 gün önce suikast ihbarı aldık BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozok, daha önce 8 ayrı ölümcül kaza atlatan Muhsin Yazıcıoğlu'nun ayrıntılarıyla planlanmış bir suikaste kurban gittiğini öne sürdü. Bozok'a göre olayın kaza değil de suikast olduğunu gösteren olaylar dizisi şöyle. Yazıcıoğlu'nun evinin üst katında bulunan çalışma odasındaki dizüstü bilgisayarı, kazadan önce çalındı. Bilgisayar bahçeye bırakıldı. Genel Gaşkanla ilgili her türlü bilgiye bu bilgisayardan ulaşıldı.

DOĞRULATAMADIK

Kazadan hemen sonra Kayseri Valisi'nin ?Kurtarma ekipleri olay yerineulaştı. Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık. Arkadaşlar onu hastaneye ulaştıracaklar? şeklindeki açıklaması, BBP'lilerin kurtarma çalışmalarını

yavaşlattı. Bu bilgi Vali'ye nereden verildiği belli değil. Yüksek teknolojiye rağmen enkaz 48 saat sonra bulunabildi. Üstelik köylüler buldu. İlk gün GSM şirketinin verdiği koordinatlara rağmen enkaza ulaşılamadı. 3. gün seyyar baz istasyonu kuruldu. Bu işlem neden ilk gün yapılmadı? Kazadan 15 gün önce Genel Başkanımızın suikast uğrayacağı şeklinde duyumlar aldık ama doğrulatamadık.

Habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber