Hızlı Tren'de bu ay % 50 indirim

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2009 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Hızlı Tren'in biletleri bu ay yüzde 50 indirimli satılacak

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 13 Martta seferlerine başlayan YHT'nin kamuoyuna tanıtımı amacıyla 5 TL olan bilet fiyatı uygulaması bugün bitti.

YHT'nin yarından itibaren yüzde 50 indirimli satışa sunulacak bilet fiyatları, birinci sınıfta 30 TL, ekonomi sınıfında 20 TL, öğrenciler ve konvansiyonel trenlerde indirime hak kazanan gruplara 16 TL, 7-12 yaş arasındaki çocuklara ise 10 TL olarak belirlendi.

Diğer taraftan TCDD, yarından itibaren YHT bağlantılı konvansiyonel trenlerle karşılıklı Ankara-İstanbul seferleri yapacak. Bu kapsamda Eskişehir-Haydarpaşa arasında, Ankara-Eskişehir seferini yapan YHT ile bağlantılı çalışacak Eskişehir, Sakarya, Başkent ve Cumhuriyet ekspres trenleri hizmete konuldu.

YHT aktarmalı seferlerin kombine bilet fiyatları şöyle:

Sefer Birinci Sınıf Ekonomi İndirimli Çocuk (7-12 Yaş)

Ankara-İstanbul 40 TL 32 TL 26 TL 16 TL

Ankara-Kütahya 29 TL 21 TL 17 TL 10,5 TL

Bu arada, 13 Martta seferlerine başlayan YHT, biletlerinin 5 TL'den satıldığı ilk 15 günde Ankara-Eskişehir arasında 57 bin yolcuya ev sahipliği yaptı.

YHT bağlantılı trenlerin kalkış ve varış saatlerine ''www.tcdd.gov.tr'' internet sitesinden erişilebiliyor.


13 Mart'ta hizmete giren ve tanıtım amacıyla yapılan 5 TL'lik indirim seferleri bugün sona erdi. Yarından itibaren Ankara-Eskişehir arası hızlı trenin ücretleri business 30 TL, ekonomi sınıfı 20 TL olarak belirlendi.

TCDD'den yapılan açıklamada, 2 Nisan'dan itibaren yeni bir uygulamanın hayata geçirilerek hızlı tren artı konvansiyonel tren bağlantılı olarak Ankara-İstanbul-Ankara taşımalarının cazip hale getirileceği belirtilerek, ?Bu kapsamda Eskişehir-Haydarpaşa arasına. Ankara-Eskişehir arasında çalışan hızlı trenlerle bağlantılı olarak Eskişehir ve Sakarya Ekspres trenleri sefere konuldu. Ayrıca, Başkent ve Cumhuriyet Ekspres trenlerini hızlı trenle bağlantılı olarak Eskişehir-Haydarpaşa arasında çalıştırılmaya başlandı. Ankara-İstanbul arası hızlı tren artı konvensiyonel trenle 16 TL'den başlayan taşıma ücretleriyle yeni bir uygulama başlatılıyorö denildi.

Ankara-Eskişehir, Eskişehir-Ankara arasında karşılıklı olarak sefer yapan hızlı trenin yoğun ilgi ile karşılandığı, 13 Mart-1 Nisan tarihleri arasında 57 bin yolcunun taşındığı kaydedilen açıklamada, hızlı trenin kamuoyuna tanıtım amacıyla yapılan indirimli seferlerin bugün itibariyle sona erdiği vurgulandı. Yarından itibaren Ankara-Eskişehir, Eskişehir- Ankara arası hızlı tren ücretlerinin business classta 30 TL, ekonomi sınıfında 20 TL olduğu belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:

?Ayrıca, öğrenci, öğretmen, asker, engelli, 60 yaş üzeri, gidiş-dönüş ve 12 kişi üzeri gruplarda yüzde 20 indirimli 16 TL, 7-12 yaş arası çocuklarda 10 TL olarak belirlendi. Aktarmalı kombine biletleri ise Ankara-İstanbul-Ankara arasında business classta 40 TL, ekonomi sınıfında 32 TL, indirimli biletler ise 26 TL olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber