Sağlık Bakanlığı 'Performans ve Kalite Yönergesi'nde değişiklik yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2009 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FATİH KARAKILIÇ

BURSA- Sağlık Bakanlığı, sağlık kurumlarında vatandaşlara verilen sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak amacıyla her ilde bir 'Kalite ve Performansı Koordinatörü görevlendirdi. Koordinatör, sağlık kurumlarının kalite yönetimi uygulamalarını denetlemenin yanı sıra hasta ve hasta yakını memnuniyet anketleri yapacak, kurumlar hakkında yapılan şikayetleri inceleyecek ve sonuçlandıracak.

Sağlık Bakanlığı, 'Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Kaliteyi Geliştirme ve Performans Değerlendirme Yönergesi'nde değişiklik yaptı. Söz konusu yönerge ile sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, kaliteli, verimli hizmet sunumunun sağlanması, sağlık kurum ve kuruluşlarının bu hedeflere ulaşmaları için ölçülebilir, karşılaştırılabilir hizmet sunum kriterlerinin belirlenmesi ve halkın görüşlerinin bu sürece yansıtılması ile buna katkısı olan personelin teşvik edilmesi hedefleniyor. Yönerge, "İl Performans ve Kalite Koordinatörlüğü" ve buna bağlı olarak "İl Performans ve Kalite Koordinatörü" ile "Kurum Performans ve Kalite Birimi" faaliyetlerini kapsıyor.

İl genelindeki kurum ve kuruluşlarda performans ve kalite yönetimi uygulamalarını koordine etmek, izlemek, denetlemek ve değerlendirmek amacıyla Sağlık Müdürlüğü bünyesinde İl Performans ve Kalite Koordinatörlüğü kuruldu. Koordinatörlüğün görevlerini yürütebilmesi için Sağlık Müdürlüğü'nce uygun fiziki mekan, araç-gereç ve teknik donanım sağlanacak ve yeterli sayıda personel görevlendirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından il sağlık müdürlüklerine gönderilen yazıda, "İl Performans ve Kalite Koordinatörlüğü, il genelindeki kurum ve kuruluşlarda performans yönetimi ve kalite geliştirme uygulamalarını koordine etmek, izlemek ve değerlendirmek amacıyla müdürlük bünyesinde koordinatörlük kurulur. Koordinatörlüğün görevlerini yürütebilmesi için müdürlükçe uygun fiziki mekân, araç-gereç ve teknik donanım sağlanır ve yeterli sayıda personel görevlendirilir. Sağlık müdürünce sağlık müdür yardımcılarından birisi il performans ve kalite koordinatörü olarak görevlendirilir. İl performans ve kalite koordinatörlüğü; ildeki kurum ve kuruluşların performansa dayalı ek ödeme uygulamalarını takip etmek ve gerektiğinde istatistikleri Bakanlığa ulaştırmak veya ulaştırılmasını sağlamakla görevlidir. Ayrıca, ilde memnuniyet anket çalışmalarını koordine etmek, gerektiğinde anketleri yapmak veya yaptırmak; gereği halinde yapılan anketlere ilişkin inceleme ve değerlendirme işlemlerini yürütmek ve sonuçlandırmak üzere anket değerlendirme komisyonu oluşturmakla da yükümlüdür. İl sağlık müdürü adına kurum ve kuruluşların kalite yönetimi uygulamalarının izlenmesi, değerlendirilmesi ve koordinasyonu görevini yürütmek, ildeki kurum ve kuruluşlarda kalite yönetimi uygulamalarının desteklenmesi ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmak, bu konudaki uygulamaların yaygınlaşmasını sağlamak. Kurum ve kuruluşlardan gelen formları incelemek, değerlendirmek ve Bakanlığa göndermek" ifadeleri yeraldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber