DSP fena karıştı, Sezer ile Ecevit kılıçlarını çekti

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 03 Nisan 2009 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP'de Sezer'e karşı bildiri yayımlayan ?Ecevitci' beş milletvekilinin ihracı istenince ortalık karıştı.

Rahşan Ecevit: Bunlarla hesaplaşacağız.

İçli: Adayım

Yerel seçimlerde umduğunu bulamayan DSP karıştı. Seçim sürecinde Türkiye'yi adım adım dolaşan Adana ve Mersin gibi büyük illeri bile alacaklarını söyleyen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in oylarını sadece binde 7 artırabilmesi partide sıkıntı yarattı. ?Ecevitci' cepheden beş milletvekili ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilince, muhalifler de ?hodri meydan' dedi.

Seçim sonuçlarının değerlendirildiği dünkü Başkanlık Kurulu'nda olağanüstü kurultay kararı alındı. Genel Başkan Sezer, toplantıda demokratik yeni açılımlar sağlamak, yeniden yapılanmak ve tüzük değişikliği öngörüsüyle bir olağanüstü kurultaya gidilmesinin gerekli olduğunu belirtti. Başkanlık Kurulu toplantısında, İstanbul'da Ahmet Vefik Alp'in adaylığına karşı CHP'li Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesi için bildiri yazan beş vekilin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi kararlaştırıldı. Rahşan Ecevit'e yakınlığıyla tanınan vekiller şunlar: Ahmet Tan, Recai Birgün, Mücahit Pehlivan, Tayfun İçli ve Emrehan Halıcı.

Toplantı sonrasında DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız seçim sonuçlarından Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesini isteyen milletvekillerini sorumlu tuttu. Yağız şunları söyledi: ?Ece-vit bize, demokratik sol duyarlılıkta bir işbirliği yapılmasını vasiyet etmişti. Ama demokratik solun kapısına kilit vurulmasını istememişti. Ecevit'in olmayan vasiyetine sığındılar ve işbirliği önerimizi reddeden CHP'nin seçim otobüslerine binerek görülmemiş bir ilkesizliğe ve etik dışılığı tartışılamayacak bir davranışa imza attılar. Çok açık ve çok net olarak, Ecevit'in bize en büyük mirası olan Demokratik Sol'a tuzak kurdular, ihanet ettiler. Onun içindir ki bu tür kimseler için biz, ?içimizde gözükenler' diyoruz. Bunlar için partimizin yetkili organlarının en kısa sürede gereğini yapacağına inanıyoruz.?

Ecevit cephesi kararlara sert tepki gösterdi. Tayfun İçli, şunları söyledi: ?DSP Genel Başkanı ve parti yönetimi gaflet ve dalalet içinde. Kimse Genel Başkan'ın seçtiği delegelerle Kurultaya gitmeyi göze alamaz ama ben hodri meydan diyorum ve genel başkanlığa adayım.?

CNN Türk'e konuşan Rahşan Ecevit ise, ?Başarısızlıklarını örtmek için böyle bir üslup kullanmış olabilirler. Bunlarla hesaplaşacağız. Bizleri atmakla Ecevitlerden kurtulmak istiyorlar. Yanlış bir hareket, hesaplaşacağız. Bu Ecevitsizleştirme hareketidir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber