Çocuk Şubesi eski müdürüne 2 yıl hapis cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Nisan 2009 15:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ESKİŞEHİR Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi eski müdürü Hikmet Öztürk, görevi kötüye kullanmak suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir'de 2001-2004 yıllarında Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürü olarak görev yapan Hikmet Öztürk hakkında, bu yıllarda internet kafe ve atari salonu sahiplerinden kendisine televizyon, bilgisayar, kamera, cep telefonu aldırdığı ve hesabına para yatırttığı iddiasıyla soruşturma açılmıştı. Soruşturma sonucunda tutuklanan Hikmet Öztürk'e Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?Görevi kötüye kullanmak' suçundan dava açılmıştı. 5 ay cezaevinde tutuklu kalan eski müdür Öztürk'ün daha sonra tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada tutuksuz sanık Hikmet Öztürk, suçlamaları kabul etmedi. Öztürk, ?Ben kimseden rüşvet almadım. Şube adına yapılan bilgisayar ve diğer malzeme bağışlarını demirbaş olarak kayıtlara işledim? dedi. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Çocuk Şubesi eski müdürü Hikmet Öztürk'ü görevi kötüye kullanmak suçundan 2 yıl 4 ay hapis ve 513 TL para cezasına çarptırdı. Eski müdürün tekrar cezaevine konulup konmayacağı, temyiz sürecinden sonra kesinleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber