Erdoğan: ?Kriz teğet geçecek'te ısrarlıyım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2009 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

G-20 çerçevesinde Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde konuşan Başbakan Erdoğan, krizin en az Türkiye'yi etkileyeceğini söyledi. Erdoğan ?Kriz bizi teğet geçecek dedim, bu ifademde ısrarlıyım' dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan ?Bu kriz bizi teğet geçecek dedim, aynı ifademde ısrar ediyorum' dedi. G-20 zirvesi için Londra'da bulunan Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde ?Küresel Ekonomik Kriz ve Türkiye'nin Rolü' konulu panelde konuşan ?Bu kriz en az bizi etkileyecek. ?Teğet geçti' demek etkilemiyor veya etkilemeyecek anlamına gelmez ama en az bizi etkileyecek. Küresel krizi burada piyasalardaki daralma, büyüme ihracat ve istihdamda olumsuz bazı gelişmeler ortaya çıkardı. Türkiye'de bugün geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak şekilde istikrar ve güven tablosu vardır' dedi.

HER ÖNÜNE GELENE BANKA YOK

BAŞBAKAN Erdoğan, son 6.5 yıl içinde gerçekleştirilen reformlar sayesinde bankacılık sektörünün sağlam hale geldiğini belirterek şunları söyledi: ?Bizden önce bakkal dükkanı açar gibi herkes banka açtı. Artık bu geride kaldı. Artık önüne gelen müracaat ettiğinde banka açamıyor. Bu dönemde yatırım bankacılığını hiç teşvik etmiyoruz, adeta durdurmuş durumdayız. Krizde batan hiçbir bankamız yok.'

Krizde birçok adım attıklarını da belirten Erdoğan ?Bütün bu adımları atarken Türkiye'nin yakalamış olduğu ekonomik istikrarın en temel unsurunun mali disiplin olduğu gerçeğinin farkındayız. Taviz vermeye niyetimiz yok' dedi. Erdoğan önümüzdeki yıllarda ortalamanın çok üstünde bir uluslararası sermayeyi Türkiye'ye çekeceklerine dair inancının da tam olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber