Yine seçim kavgası: 2 kişi öldü, AKP adayı yaralandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Nisan 2009 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİVAS'ın merkeze bağlı Gümüşdere Beldesi'nde seçim tartışması nedeniyle çıkan kavgda 2 kişi öldürüldü. Kavgada, 29 Mart seçimlerinde AKP'den Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıkaya ve 4 kişi yaralandı.

MHP'den 561 oy alarak başkan seçilen Mustafa Gökmen ile 502 oy alan AKP'li aday Mustafa Sarıkaya ve akrabaları arasında öğle saatlerinde seçim tartışması sırasında kavga çıktı. Silahların da kullanıldığı kavgada, MHP'li başkanın akrabası olduğu belirtilen 45 yaşındaki İbrahim Kurt ile Doğan Yıldırım öldü.

Yerel seçimlerde AKP Belediye Başkan adayı olan ancak, kazanamayan AKP adayı Mustafa Sarıkaya ile yeğeni Ali Dumlupınar, Cennet Kurt, Faruk Sarıkaya ve Ayşegül Uzunkaya yaralandı. Başkan adayı Sarıkaya'nın durumunun ağır olduğu bildirilirken, yaralılar Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay sonrası hastaneye götürülürken ölen İbrahim Kurt ve Doğan Yıldırım'ın cesetleri aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Kavgaya karışanların yakınlarının akın ettiği hastane önünde gerginlik ve zaman zaman kavgalar yaşandı. Polis ekipleri hastane önünde geniş önlem alarak olayları yatıştırdı. Beldede büyük gerginlik olurken, jandarma ekipleri olası yeni olayları engellemek için önlem aldı. Soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber