Memur-Sen: Türkiye'nin gerçek gündemi işsizlik

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2009 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye'nin gerçek gündeminin ekonomideki kırılganlık ve işsizlik olduğunu söyledi.

Adana'da üyelerini kapsayan ferdi kaza sigortası ve kasko anlaşmasıyla ilgili katıldığı basın toplantısında konuşan Gündoğdu, "Hükümet bugüne kadar ekonomik krizi aşmak için 5 paket açıkladı. Elbette bu paketlerin ekonomide pansuman etkisi yaptığı bir gerçektir. Ancak bugünlerde açıklanması beklenen 6'ncı paket, pansuman tedbirlerini aşan bir paket olmalıdır. İşsizlik artışını tırmandıran krize son darbeyi vuracak ve istihdamı genişletecek özellikte olmalıdır. İşsizlik sorununa çare bulmalıdır. Memur-Sen olarak bu konudaki somut önerimiz, kamu kesiminin istihdama öncülük etmesidir. Bu çerçevede, bu yıl öğretmen, hemşire, doktor ve hizmetli başta olmak üzere 300 bin yeni personel alımına gitmelidir. Böylece üniversiteli işsizlerin sayısı kısmen azaltılmış olur." dedi.

Yerel seçim sonuçlarını da değerlendiren Gündoğdu, "Sağduyusuna her zaman güvendiğimiz milletimiz seçmen kimliğiyle siyasi partiler başta olmak üzere tüm kamuoyuna sandıkta çok önemli mesajlar vermiştir. İktidara dersine daha çok çalışmak, muhalefete ise 'Seni iktidar olmaya tam hazır görmüyorum yeniden hazırlan' şeklinde ödev vermiştir." diye konuştu.

Gündoğdu, üyelerine yaptıkları anlaşmayla ilgili olarak da SBN Sigorta AŞ ve Grup Marmara Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi arasında imzalanan sigorta hizmetleri anlaşmasıyla üyelerini risklere karşı koruduğunu anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber