Pilotta zehir belirtisi yok

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Nisan 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Adli Tıp Kurumu, kazada ölenlerin üzerinden alınan örneklerin tahlilini tamamladı..

KAHRAMANMARAŞ'IN Göksun'un ilçesi kırsalında düşen BBP helikopterinde hayatını kaybedenlerin tahlil sonuçlarında, ölümlerin zehirlenmeden kaynaklanmadığı belirlendi.

Adana Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca yapılan ve daha önce açıklanan otopsi sonucunda BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 4 kişinin donarak değil, çarpma sırasında meydana gelen travmalara bağlı olarak hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Cesetler üzerinden alınan kan, idrar ve midedeki artıklardan yapılan tahliller de sonuçlandı. Tahlil sonuçlarında başta pilot Kaya İstektepe olmak üzere ölenlerin "Vücutların genelinin ve yaşamsal fonksiyonu sağlayan organların hiçbirinde vücudu olumsuz yönde etkileyecek yabancı bir maddeye rastlanmadı" ifadesine yer verildi.

Kaza soruşturmasını yürüten Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tahlil sonuçlarıyla ilgili detaylı bir açıklama yapması bekleniyor. Kazada ölen İHA muhabiri İsmail Güneş ile ilgili tahlillerse devam ediyor.

Firuze Yazıcıoğlu: Kuşkulu bir durum yok

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından ortaya atılan 'suikast' iddialarına Yazıcıoğlu'nun kızı Firuze "Kuşkulu bir durum yok. Allah'ın dediği oluyor" açıklamasıyla son noktayı koydu.
Kazayı başından beri takip ettiklerini ve zihinlerinde herhangi bir kuşku oluşmadığını anlatan Yazıcıoğlu, 'suikast' iddialarını ortaya atanların olayı tek taraflı değerlendirip kendi yorumlarını ortaya koyduklarını söyledi. Yazıcıoğlu, " Yinede isteyen araştırsın" dedi.

Meclis'te araştırma komisyonu kurulacak

AKP, CHP ve MHP'nin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili araştırma önergeleri, 8 Nisan Çarşamba günü Genel Kurul'da birleştirilerek görüşülecek ve görüşmelerinin ardından da partilerin ortak kararı ile araştırma komisyonu kurulacak.
Haftaya Obama'nın ziyareti ile başlayacak olan TBMM'de, 7 Nisan Salı günü uluslararası anlaşmalara ilişkin yasa tasarıların ele alınmasına devam edilecek. 8 Nisan Çarşamba günü ise Meclis Genel Kurulu'nda BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopterin düşmesinin ardından AKP, CHP ve MHP tarafından verilen araştırma önergeleri ele alınacak. İktidar ve muhalefetin araştırma önergeleri birleştirilerek Yazıcıoğlu'nun ölümünü araştırmak üzere bir araştırma komisyonu kurulacak.

BBP: Başkan parçalanmadı

BBP MKYK üyesi ve parti avukatı Kemal Yavuz'un "Başkan'ın ilk anda yaşamını yitirdiğini parti yöneticileri biliyordu" açıklamalarına BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi'den tepki geldi. Şanverdi, ölüm haberinin geciktirilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, Yazıcıoğlu'nun cesedinin parçalanmadığını söyledi. "Genel başkanımız parçalanmadı. Hatta suratında bir çizik dahi yoktu" diyen Şanverdi, genel başkanın iki ayağının kırıldığını ve iç kanamadan öldüğünü aktardı.

'Helikopterden korkuyor musun?'

HELİKOPTER kazasından önce miting yaptığı Çağlayancerit ilçesinde yanına oturtup, yaklaşık 20 dakika sohbet ettiği 8 yaşındaki Damla'nın, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na "Helikopterden korkuyor musun" diye sorduğu, Yazıcıoğlu' nun da "İnanan insanlar hiçbir şeyden korkmaz" dediği öğrenildi. Sohbet sırasında Yazıcıoğlu Damla'ya "Büyüyünce ne olacaksın, hangi okula, kaçıncı sınıfa gidiyorsun, derslerin nasıl" gibi sorular sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber