Soruşturmada müfettişler suçlu...

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 06 Nisan 2009 08:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Karşıyaka'da anaokulu müdür vekili Pınar Kaya için müfettişin teklif ettiği 13 cezadan sadece birini verip diğerlerini vermeyerek ?yetkisini aştığı' gerekçesiyle görevden alınan Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Nezih Suluhan aklandı, müfettiş suçlu bulundu.

Nezahat Ertan Anaokulu eski müdür vekili Pınar Kaya hakkındaki iddiaları soruşturan Saygan, sekizi aylıktan kesme, beşi uyarma olmak üzere 13 ceza teklifinde bulundu. Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Nezih Suluhan ise Pınar Kaya'nın savunmasını aldıktan sonra sadece uyarma cezasını işleme koydu. Suluhan bu yüzden ?yetkisini aştığı' gerekçesiyle görevinden alındı. Pınar Kaya, hakkında yanlı soruşturma yapıldığı iddiasıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu Bu kez müfettiş Saygan hakkında soruşturma açıldı.

Hukuksal hataya engel olmuş

Müfettiş Saygan'ın, Kaya hakkındaki iddialar araştırılırken lehine olan ifade ve belgeleri dikkate almadığı, yasa ve yönetmelik usul ve esaslara aykırı rapor düzenleyerek birbiriyle çelişkili ceza teklifinde bulunduğu, aynı konudaki suçlamaları ayrı iddialar haline getirip ayrı ceza teklif ettiği saptandı. Saygan'a bu suç nedeniyle maaştan kesinti ve ihtar cezası çıktı. Bakanlık müfettişleri, Milli Eğitim Müdürü Suluhan'ın Pınar Kaya'ya verilmesi teklif edilen cezaları vermeyerek hukuksal hata doğmasına engel olduğunu rapor etti. Suluhan şimdi eski görevine dönmeye çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber