Tacizle suçlanarak hayatı karartılan din görevlisi ikinci kez aklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2009 21:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Duran Savaş-Türkiye

SAKARYA- Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Bremen Mızıkacıları Çocuk Yuvası'nda din görevlisi olarak çalışan Salih Yılmaz, 'cinsel taciz' suçlamasından ikinci kez aklandı.

Taciz sebebiyle yargılandığı Sakarya Bölge İdare Mahkemesi'en 1 yıl sonra Ağustos 2008'de beraat eden Salih Yılmaz, müfettişin verdiği idari para cezasını da yargıya taşıdı. Sürgün edildiği Erzincan'da idare mahkemesi olmaması sebebiyle Sivas İdare Mahkemesi'nde açtığı davayı kazanan Salih Yılmaz tacizle ilgili tüm iddialardan aklanmış oldu. Üzerine atılan suçtan 2 yılda kurtulabilen imam, meslek onurunu hiçe sayanlar hakkında tazminat davası açacak.

Olay yargıya bile intikal etmeden kurum içerisindeki iç çekişme sebebiyle şikayet dilekçesi basına sızdırılınca bazı gazetelerin 'Sapık İmam', 'İmam tacizci çıktı' şeklinde haberler yapılması Yılmaz'ın hayatını kararttı. Çevresindeki insanların şüpheli bakışlarıyla zor günler yaşayan Yılmaz, sokağa bile çıkamaz hale geldi. Eşi ve iki çocuğu da yargısız infazın kurbanı oldu. İstanbul'da görevine devam eden Salih Yılmaz, devlet memuru olması sebebiyle beyanat veremeyeceğini belirtirken, yakınları ise onun ve ailesinin taciz suçlamasından sonra büyük acılar çektiğini belirtiyor.

2007 Eylül ayında yaşanan olayda Bremen Mızıkacıları Çocuk Yuvası'nda temizlik elemanı olarak çalışan iki bayan, yuvada din görevlisi olan Salih Yılmaz'ın, kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti. Olay daha yargıya taşınmadan konu gazetelerde 'sapık, tacizci imam' başlıkları ile kamuoyuna duyurulmuştu. Görev yeri jet hızıyla değiştirilen iki çocuk babası Salih Yılmaz Erzincan'a tayin edilmişti. Sakarya Bölge İdare Mahkemesi görülen dava, ancak 1 yıl sonra sonuçlanabilmiş dava sonucunda Yılmaz'ın suçsuz olduğuna karar verilmişti. Erzincan'a yapılan tayin durdurulurken, imama iftira atan iki bayan ise yuvadan ayrılmak zorunda kalmıştı. Yılmaz'ın tacizle ilgili aldığı idari para cezasına karşı açtığı davayı 19 Mart 2009'da kazanmasıyla birlikte taciz iddialarından tamamen aklanmış oldu.

Bu arada Salih Yılmaz'ın Sakarya'da görev yaparken il içinde de haksız tayin yapıldığı anlaşıldı. Arifiye Çocuk Yuvası'nda görevliyken Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından personel azlığı gerekçesiyle valilik makamı yanıltılarak Bremen Mızıkacıları Çocuk Yuvası'da tayin edilen Yılmaz, burada da rahat çalışma imkanı verilmedi.

Şimdi gözler Sakarya Valiliği ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne çevrildi. Yılmaz'a haksız suçlamalarda bulunan kurum içindeki kişilere karşı bir soruşturma açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konu ile ilgili herhangi bir açıklamada yapmaktan kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber