Devlet Malzeme Ofisi de Torpil Kapısını Açtı

Orman Genel Müdürlüğünden sonra Devlet Malzeme Ofisinde de torpil kapısı açıldı. 17.12.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlananan "Devlet Malzeme Ofisi Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliği" gereğince Mühendis, Mimar, Kimyager, Tekniker, Teknisyen, Teknik Ressam, Laborant unvanları arasındaki geçişlerde bugüne kadar uygulanan görevde yükselme eğitimi ve sınavı kaldırılmıştır. Bu düzenleme ile artık Mühendis, Mimar, Kimyager, Tekniker, Teknisyen, Teknik Ressam, Laborant bölümlerinden mezun olanların mezuniyetlerine uygun kadrolara atanabilmesi için hiç bir objektif kriter aranmayacaktır.

Haber Giriş : 21 Aralık 2004 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki konuya ilişkin görüşlerinizi memurlar.net formunda paylaşabilirsiniz.


Devlet Malzeme Ofisi Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliği 17.12.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Söz konusu yönetmeliğin 5. maddesinin c, d ve s grupları aşağıdaki şekilde oluşturulmuştur.

c) Hukuk Grubu
1) Avukat.

d) Teknik Hizmet Grubu
1) Teknik Uzman, Teknik Şef,
2) Mühendis, Mimar,
3) Kimyager,
4) Tekniker,
5) Teknisyen, Teknik Ressam, Laborant.

e) Sağlık Grubu
1) Tabib, Diş Hekimi,
2) Hemşire, Sağlık Memuru, Laborant.

Yönetmeliğin Görev grupları arasındaki geçişleri düzenleyen 21. maddesinde ise şu hükümlere yer verilmiştir.

"c) Bu Yönetmeliğin, 5 inci maddesinin (a), (b), (f), (g), (h) bentlerinde sayılanlar ile (d) bendinin 1 numaralı alt bendinde sayılan gruplar arasındaki geçişlerde görevde yükselme eğitimi ve sınavı şartı aranır. Görev gruplarından (d) bendinin 2, 3, 4 ve 5 numaralı alt bentlerinde sayılanlar ile (c) ve (e) bentlerinde sayılanlar, atanılacak pozisyonun gerektirdiği, 7 ve 8 inci maddede belirtilen genel ve özel nitelikleri taşımak kaydıyla görevde yükselme eğitimi ve sınavına bağlı kalınmaksızın ilgili mevzuat hükümlerine göre atanabilirler."

Yukarıda yer verilen 21. maddenin (c) bendine göre orta öğretim veya yüksek öğretimden mezuniyet ile kazanılan Avukat, Mühendis, Mimar, Kimyager, Tekniker, Teknisyen, Teknik Ressam, Laborant, Tabib, Diş Hekimi, Hemşire, Sağlık Memuru, Laborant unvanlarının karşılığı olan aynı isimli kadrolara yapılacak atamalarda artık hiç bir objektif kriter bulunmamaktadır.

Yani memur olan bir kişi elektrik teknisyeni olarak mezun olduğunda atamaya yetkili amirin taktiri ile teknisyen kadrosuna atanabilecektir. Aynı şekilde tekniker olarak çalışan birisi mühendisliği bitirdiğinde atamaya yetkili amirin taktiri ile mühendislik kadrosuna kadrosuna atanabilecektir.

Böylece 1999 yılında kurulmuş olan sistem bütünüyle tersine çevrilmiş ve kayırmacılığa yol açan uygulamalara yeniden kapı aralanmıştır. Zira belirtmiş olduğumuz üzere mezuniyet ile kazanılan unvanlara yapılacak atamalarda artık Devlet Malzeme Ofisi çalışanları açısından hiç bir kıstas kalmamıştır.


"Genel Şartlar

Madde 7 ? Bu Yönetmeliğin görevde yükselme sınavına tabi unvanlarından bir üst göreve atanacaklarda aşağıdaki genel şartlar aranır;

a) Sınava girecekleri kadro için 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinde belirtilen şartları, ayrıca gerek kadrolar için, gerekse sözleşmeli pozisyon için Yönetmeliğin 8 inci maddesinde belirtilen bu kadro veya pozisyonla ilgili özel şartları taşımak,

b) Ofiste en az 2 yıl hizmeti bulunmak,

c) Son iki yıl en az (B) düzeyinde sicil notu almak,

d) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesinin (C) ve (D) bentlerine göre disiplin cezası almamış olmak,

e) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak, (bu şart /d maddesinde sayılanlar için aranmayacaktır)

gerekir.

Özel Şartlar

Madde 8 ? Bu Yönetmeliğin görevde yükselme sınavına tabi unvanları aşağıda belirtilmiş olup, bu unvanlara atanacaklarda aşağıdaki özel şartlar aranır;

h) Avukat pozisyonuna atanabilmek için;

Hukuk Fakültesi mezunu olup, Avukatlık stajını yapmış olmak gerekir.

j) Mühendis, Mimar, Kimyager, Tekniker, Tabip, Diş Hekimi, Hemşire, Sağlık Memuru, Teknisyen, Teknik Ressam, Laborant, pozisyonlarına atanabilmek için;

öğrenim durumu itibariyle atanacağı unvanı ihraz etmiş olmak gerekir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber