Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 10 Nisan 2009 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bugün Türkiye'nin birçok kentinde güneş bolca görülüyor. Sıcaklıklarda fazla değişiklik olmazken, hafta sonu batıda nisan yağmurları görülecek.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul güneşli, öğle saatleri ılık geçsede, poyraz akşamları üşütüyor, Pazar günü hafif yağmur olabilir. Ankara, İzmir ve Adana boyunca da güneş var. Cumartesi İzmir'de, Pazar günü ise başkentte kısa süreli yağmur olabilir. İstanbul 19, Ankara 18, İzmir 22, Bursa 19 ve Adana 23 derece.

Marmara Bölgesi güneşli, sıcaklığın 20 dereceye kadar çıktığı yerler var ancak rüzgarın yönü poyraz olduğundan, akşamlar serin geçmeye devam edecek. Yarın Çanakkale, Balıkesir çevrelerinde, Pazar günü de diger kentlerde kısa süreli bahar yağmuru bekleniyor.

İç Anadolu'da iki gün boyunca hava çoğunlukla güneşli, sıcaklık gündüz 15 dereceyi aşıyor ancak geceleri 5 derecenin altında. Pazar günü Eskişehir, Ankara, Konya ve Sivas çevrelerinde kısa süreli bahar yağmuru olacak.

Ege'de Muğla-Denizli çevresinde bir ara yağmur olacak, diğer kentlerde hava güneşli ve sıcak geçiyor. Ege Denizi'nden gelecek bulutlar, hafta sonunun bulutlu ve kısa süreli yağmurların etkisinde geçmesine neden olacak. Bugün Muğla 19, kütahya 16 dereceye çıkacak.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu güneşli, sadece Isparta, Burdur ve Girne'de hafif yağmur olabilir. Pazar günü ise Antalya, Mersin,Ggirne ve Güneydoğu Anadolu'da da nisan yağmuru olacak. Bugün Antalya 22, Diyarbakır 19 derece.

Doğu Anadolu'da Kars, Van-Hakkari arasında hafif yağış olabilir. Diğer yerler ise açıyor, ancak bölgede rüzgar sert eserek üşüküyor. Pazar günü yine bahar yağmurları bekleniyor.

Karadenizin genelinde yağış yok, sadece Rize- Artvin arasında kısa süreli görülebilir. Doğu Karadeniz bugün de soğuk. pazar günü Bolu-Amasya arasında hafif yağmur olaslığı var. Bolu 16, Trabzon 11 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber