Bakan Akdağ, helikopter kazasında 112'yi savundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2009 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili olarak, "Orada görev yapan 112 ekibindeki arkadaşımız, işini büyük bir başarıyla ve eksiksiz tamamlamıştır" dedi.

Arama kurtarma çalışmalarının Sağlık Bakanlığının görevleri arasında olmadığını belirten Akdağ, "Arama kurtarmanın genel kurgusu, yönetimi bizim bakanlığımızda değil. Olmaz da. Olmaması da lazım" dedi.

Akdağ, Sağlık Bakanlığının, afet durumlarına ilişkin çalışmalar yaptığını ifade ederek, "Bizim ekiplerimiz kamuda bu işin yönetimini kim yapacaksa onun emrindedir. Nitekim Sayın Yazıcıoğlu'nun vefat ettiği kazada da böyle olmuştur" diye konuştu.

Helikopter kazasının bildiriminin yapılmasının ardından Sağlık Bakanlığının bölgeye hemen 2 helikopter ambulans sevk ettiğini hatırlatan Akdağ, "Bizim Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) valiliğin emrinde arama kurtarma çalışmalarına ilk katılan ekip içinde oldu. Burada görev yapan arkadaşlar hem eğitimleri hem de gönülleri itibarıyla afet durumlarına karşı çok hazırlıklı insanlar. Bu kişiler, gece gündüz demeden günün her saatinde verilen talimat doğrultusunda hazır bir şekilde emir altına giriyorlar. Bu olayda da bunun aynısı yaşandı"dedi.

"Problem iklim şartlarından kaynaklandı"

Kaza sonrasında yaşanan acil çağrı merkezlerinin aynı numara altında birleştirilmesiyle ilgili tartışmalara ilişkin bir soru üzerine, "Rahmetli Muhsin Bey'in olayında çağrı merkezlerinde birleştirilme olmamasından dolayı herhangi bir aksaklık yaşanmış değil" diyen Akdağ, "Ayrıca orada görev yapan 112 ekibindeki arkadaşımız işini büyük bir başarıyla ve eksiksiz tamamlamıştır. Hiç vakit kaybetmeden anında polise ve jandarmaya haber vermiştir. Emniyetin talebi üzerine telefon bağlantısı canlı tutularak, helikopterin düştüğü yerin koordinatlarını belirlemek hususunda yardımcı oluyor. Burada aksayan bir şey yok. Muhsin Bey'in yaşamını yitirdiği kazada, olay yerine ulaşma problemi oldu. Bunun dışında bir problem yok. Ulaşımda yaşanan problemin sebebinin de iklim şartlarından kaynaklandığını biliyoruz"diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber