Uzmanlar strese karşı uyardı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2009 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Cahit Şahin, bir çok hastalığın başlangıcı olan stresin cinsel iktidarsızlık olarak bilinen ereksiyon sorununu da tetiklediğini söyledi.

Stresin her konuda etkili olduğunu ifade eden Cahit Şahin, çakan şimşeğin etrafa yaydığı ışık gibi stresin de insan vücudunu kaplayarak değişik sorunları beraberinde getirdiğini belirtti. Dr. Şahin, "Stresin hakikaten çok etkisi var. Stresin vücut biyolojisi üzerinde ilk etkisi başladığında hormonal değişiklikler meydana gelir. Bu hormonal değişiklikler vücudun her tarafına etki eder. Stres öncelikle hormonal yapıyı ve insan biyolojisini değiştiriyor. Bu olay ile birlikte bir dizi olaylar silsilesi başlar. Tansiyon, kalp çarpma durumu, damar hastalıklarının yani sıra cinsel durumu da etkileyebilecek olaylar ortaya çıkar. Stresin tüm vücut sisteminde çok etkili olduğu kesin ama cinsel iktidarsızlık konusunda daha da etkili olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Stres özellikle erkeklerde diyabet, hipertansiyon, damar hastalıklarının yanı sıra ereksiyon sorunu yaşamalarına neden olmaktadır" dedi.

İnsanların stresten uzak durması gerektiğini ifade eden Dr. Cahit Şahin, bu tür durumlarla karşı karşıya olanların sorunları büyümeden mutlaka bir uzmana görünmesi tavsiyesinde bulundu. Stres ile birlikte başlayan hastalıkların ileriki dönemlerde ciddi boyutlara ulaşabileceğini de hatırlatan Dr. Cahit Şahin, bunların ihmal edilmemesi uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber