Ardahan Valiliği neden ilanı iptal etti?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Nisan 2009 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan valiliğinin sözleşmeli personel alım ilanı 14 Martta sitemizde yayımlandı. İlana göre 2 Adet Büro Personeli ve 1 Adet Programcı alınacaktı. Başvurular 16-30 Mart 2009 tarihleri arasında alındı.

Yine ilanda belirtildiği üzere, başvurusu kabul edilen adaylar başvuru süresi bittikten sonra 2008 KPSS (B) grubu sınavında KPSSP93 puan türü esas alınarak sıralamaya tabi tutularak ve en yüksek puan alan adaydan başlanarak ilan edilen kadro sayısı kadar adayın asil olarak ve yine aynı sayıda adayın yedek olarak kazandığı ilan edildi. Adaylara bildirimde de bulunuldu.

Ancak, valilik daha sonra gerekçesini açıklamadığı bir şekilde ilanı iptal ettiğini duyurdu.

Burada şu hususu belirtmek gerekmektedir. İdareler, yapmış oldukları hatalı işlemleri her zaman için geri alabilirler. Ancak bu konudaki takdir hakkı bir keyfiyet içermemektedir. Yani, idareler istedikleri her işlemi keyiflerine geldiğine göre her zaman geri alamazlar. İşlemin geri alınması için bir gerekçe olmalı ve bu gerekçe kamu yararına ve hizmet gereklerine uygun olmalıdır.

Bu nedenle Ardahan Valiğinin neden duyuruyu ve alım sürecini iptal ettiğini açıklaması gerekmektedir. Eğer yapılacak olan açıklama tatmin edici olmaz ise sınavı kazanan adayların, önce Ardahan valiğine başvurup atanma isteğinde bulunması, bu taleplerinin reddedilmesi halinde ise 60 gün içinde dava açması gerekmektedir.

Bilgi paylaşım forumları: Ardahan Valiliği Neden Sözleşmeli Alım İlanını İptal Etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber