Mümessillere doktor yasağı geldi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 13 Nisan 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlaç mümessillerinin mesai saatlerinde doktorları ziyaret etmesi halkı çileden çıkardı.Vatandaştan gelen şikayetler üzerine Sağlık Bakanlığı, mümessillerin mesai saatleri içinde doktorlarla görüşmesini yasakladı...Sağlık Bakanlığı vatandaşı memnun edecek bir karara imza attı. Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, 81 ilin valiliği ve sağlık müdürlüklerine gönderdiği yazıda, ilaç firmaları temsilcilerinin hastanelerde görevli hekimlere mesai saatleri içinde ilaç tanıtımı yapmalarının yasaklanmasını istedi.

UYMAYANA CEZA VAR

Mesai saati içinde ilaç tanıtımı yapan firmaların Bakanlığa bağlı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'ne bildirilmesini isteyen Tosun, ilaç tanıtan kişileri kabul eden hekimler hakkında da idari ve disiplin işlemlerinin yapılacağını vurguladı. Prof. Dr. Nihat Tosun'un yaptığı yazılı açıklamada, "İlaç firmaları temsilcilerinin ilaç tanıtımı yapmak maksadıyla hastanelerde görevli hekimlerimiz ile yaptıkları tanıtım görüşmeleri sırasında hizmet aksayabilmektedir? dedi.

HASSASİYET VURGUSU

Nihat Tosun imzalı açıklamada şu ifadeler yer aldı: ?İlaç tanıtımlarının, hizmetin gereği hasta yoğunluğunun çok fazla olduğu acil, poliklinik, klinikler, laboratuvar, röntgen ve benzeri birimlerde yapılmaması konusu Bakanlığımız Genelgeleri ile duyurulmuş olmasına karşılık bazı hastanelerimizde ve birinci basamak sağlık kuruluşlarında gerekli hassasiyetin gösterilmediği tespit edilmiştir."

HALKTAN ŞİKAYET GELDİ

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, vatandaşlardan bazı hastanelerde hasta yoğunluğu olduğu ve mesai saati içerisinde ilaç tanıtımlarının sürdürüldüğü yönünde şikayet aldıklarını aktardı. Tosun, vatandaşın verilen sağlık hizmetinden olumsuz etkilendiğini ve bu durumun hizmette aksamalara yol açtığını belirtti.

Münevver ÇAKIRTAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber