13 Nisan 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2009 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın da katılacağı toplantıda, katılım öncesi ekonomik programı açıklayacak.

2- "Ergenekon" soruşturması kapsamında, başta Ankara olmak üzere bazı illerde ev ya da bürolarda başlatılan arama çalışmaları izleniyor.

3- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da, Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı'na katılacak.

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sendikal yasalarda yapılacak değişiklikler içeren yasa tasarısıyla ilgili olarak TBMM'de, sırasıyla MHP, DTP ve CHP gruplarını ziyaret edecek.

5- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'da, "Her Çocuk Bir Sinemadır" festivalinin açılış törenine katılacak.

- Günay ayrıca, makamında, bale sanatçısı Kadir Okurer'i kabul edecek.

6- TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Almanya Federal Parlamentosu Milletvekili ve Avrupa İşleri Komisyonu Türkiye Raportörü Thomas Bareiss ile mecliste görüşecek.

7- ABD'nin Ortadoğu özel temsilcisi George Mitchell, İsrail, Filistin, Mısır, Körfez ve Kuzey Afrika'yı kapsayan ziyaretine başlıyor.

8- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 2008 yılı "Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri", İstanbul'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

9- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odasınca düzenlenen, 62. Türkiye Jeoloji Kurultayı Ankara'da başlayacak.

10- Türk gayrimenkul sektörü, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'ndan yetkililerin katılacağı İstanbul'daki "Türkiye Ekonomisi ve Gayrimenkul Sektörü" konulu panelde konuşulacak.

11- Türkiye İş Bankası, Avrupa Yatırım Bankası ile İstanbul'da kredi protokolü imzalayacak.

12- Panel...Tören...Toplantı...

- Tariş Zeytinyağı Genel Müdürü Cengiz Dikmen ile Mövenpick Otel İzmir Genel Müdürü Melik Kızılcan, geliştirilen ortak projeyle ilgili İzmir'de basın toplantısı düzenleyecekler.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, TRT'nin düzenleyeceği 31. Uluslararası Çocuk Şenliği dolayısıyla basın toplantısı yapıyor.

- İzmir Üniversiteleri Platformu Dönem Başkanı ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın yönetiminde, İzmir'deki devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri bir araya gelecekler.

13- Fiskobirlik'in kaynak arayışları...

- Yönetim kurulu başkanı Lütfi Bayraktar: "Bir bankaya ve üreticiye olan borcumuzu ödeyerek düzlüğe çıkabilmemiz için acil 100 milyon liraya ihtiyacımız var."

- "Fiskobirlik'in piyasaya müdahale edebilmesi için 1-2 milyar lira gibi çok ciddi kaynağa sahip olması gerekir. Devlet desteği olmadığı takdirde bu da artık bir hayal."

14- Cumhurbaşkanlığı 45. Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nda 2. etap olan 133 kilometrelik İzmir-Kuşadası etabı koşulacak.

15- Basketbolda 17. Bayanlar Teknosa Türkiye Kupası'nda yarı final maçları, Kayseri'de Kadir Has Spor Salonu'nda yapılıyor.

- Yarı finalde Fenerbahçe-Tarsus Belediyesi ve Galatasaray-Samsun Basketbol Kulübü karşılaşacaklar.

16- Bank Asya 1. Lig'de 30. haftanın son maçında Samsunspor ile Diyarbakırspor, Samsun 19 Mayıs Stadı'nda karşılaşacak.

17- Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi play-off yarı final serisi 2. maçlarında Galatasaray-Fenerbahçe Acıbadem ve Eczacıbaşı Zentiva-Türk Telekomspor, İstanbul'da karşı karşıya gelecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber