Başbakan'ın imzasını taklit eden sahte binbaşı yakalandı

Haber Giriş : 22 Aralık 2004 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bazı bakanların, bürokrat ve doktorların imza ve mühürlerini taklit eden sahte binbaşı Abidin Arslan (30) jandarma tarafından yakalandı.

Arslan'ın, 10 bin dolara varan paralar karşılığında iş vaadinde bulunduğu, bazı kişileri sahte imza ve mühürlerle çeşitli kurumlarda işe soktuğu ortaya çıktı.

Ankara Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri tarafından Gazi Mahallesi'nde arabasıyla seyir halindeyken yakalanan Arslan'ın marifetleri, jandarmayı bile hayrete düşürdü. Dolandırıcılık, iflas, hırsızlık, nüfus, kimlik, pasaport ve ruhsatta sahtekarlık suçlarından sabıkası bulunan Arslan'ın ilk sorgusunda, kamu kurumlarına sahte belgelerle işe sokma karşılığında para aldığı belirlendi. Arslan, kurum ve kişi adı vermedi. Para karşılığı iş isteyenlere ve gittiği kurumlara kendini binbaşı olarak tanıtan Arslan'ın çalışma tarzı oldukça profesyonel. Başbakan'dan başlamak üzere birçok kişinin imza ve mührünü birebir taklit eden sahte binbaşı, bütün prosedürü eksiksiz yerine getiriyordu. Arslan'ın arabasında ve üzerinde yapılan aramalarda çok sayıda sahte resmi evrak ve doküman ele geçirildi. Ele geçirilen evraklardan bazıları şunlar:

Başbakan'ın imzası taklit edilerek hazırlanmış, sahte mühürlü Muhammet Arslan ve Adem Taş adına düzenlenmiş sahte işe girme yazısı.

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in imzası taklit edilerek Adem Taş, Muhammet Arslan, Ömer Kargaoğlu ve Ekrem Taş isimli şahısların Türk Telekom Genel Müdürlüğü teknisyen kadrosuna açıktan personel ataması yapılması konusunda tanzim edilmiş yazı.

Sahte lise diploması ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda işe sokma karşılığında İş Bankası'na yatırılmış 2 milyar lira havale tutarını gösteren havale dekontu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın adresi verilerek kendi adına düzenlenmiş sahte faturalar.

Değişik kişiler adına düzenlenmiş sahte sağlık kurulu raporları. Bu raporlarda ilgili kurullardaki doktorların hepsinin imza ve mühürleri aynen taklit edilmiş.

Değişik kişiler adına düzenlenmiş sahte imzalı ve mühürlü KPSS sonuç belgeleri, öğrenci belgeleri, referans formları, lisans diplomaları.

Ahmet Yesevi Üniversitesi'ne ait sahte, aday başvuru formu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber