Çalışma Bakanı işsizliğin azalacağından umutlu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2009 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, alınan ekonomik önlemlerin olduğunu belirterek kısa çalışma ödeneğiyle ilgili düzenleme, KDV ve ÖTV'deki indirimi uygulamalarının Nisan ayının işsizlik rakamlarına olumlu yansıyacağını ümit ettiklerini söyledi.

Çelik, TBMM İçişleri Komisyonunda 1 Mayıs'ın tatil günü ilan edilmesine ilişkin görüşmelerin tamamlanmasının ardından gazetecilerin işsizlik oranlarıyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Küresel krizin olumsuz yansıması nedeniyle ekonominin Kasım ayından itibaren olumsuz etkilendiğini belirten Çelik, "İşsizlik oranlarıyla ilgili periyodik olarak TBMM'de, komisyonlarda ve sorulara verdiğim cevaplar var. Küresel krizin olumsuz yansıyacağı öngörümüzün gerçekleştiğini görüyoruz. Kasım ayından itibaren istihdamda daralma yaşanmıştı. Şubat ayında da rakamlar yüksek çıkabilir. Aldığımız önlemler var, kısa çalışma ödeneği ile ÖTV ve KDV indiriminin Nisan verilerine olumlu yansıyacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Bugün sabah Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren ve birkaç bakanla birlikte toplantı yaptıklarını belirten Çelik, pazartesi günü toplanacak Bakanlar Kurulunda "küresel krizin istihdama etkileri" konusunda bir sunum olacağını, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra konuyla ilgili detaylı açıklama yapacaklarını söyledi.

İşsizlik verilerinin ayrıntılı bir şekilde irdelenmesi gerektiğine dikkati çeken Çelik, iş gücüne katılımın göz ardı edildiğini, iş gücüne yeni katılımların da işsizlik oranlarını yükseltebileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber