Konut fiyatları dibi gördü artık daha fazla inmez

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Nisan 2009 09:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türkiye'nin köklü inşaat şirketlerinden MESA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu: Konut fiyatları daha aşağı inmez. Eylülde satışlar canlanır, 2010 Mart ayında da fiyatlar yeniden tırmanır

MESA Şirketler topluluğu, şirketin 40'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle önceki akşam gazetecilerle bir araya geldi. Burada konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, krizden uzak, büyümenin yüzde 8, işsizliğin de yüzde 5 oranında olduğu bir ülkede yaşamak istediklerini ancak, tablonun böyle olmadığını söyledi. Boysanoğlu, 'Şu an dibi görülmeyen bir noktadayız. Yurt dışındaki bazı işlerimizi dondurduk. Sektörde en ufak bir hareketlenme olsa Kazakistan'daki işimizi başlatacağız. Polonya'daki projemiz de durdu. Kriz olmasaydı sadece yurtdışında bin 500 kişiye istihdam sağlardık' dedi.

Boysanoğlu, krizin yol açtığı hasarın hızla düzeleceğini hissettiğini aktararak, konut satışlarının da son dönemde hareket kazandığını söyledi. Boysanoğlu şöyle devam etti: 'Kaliteli konut ihtiyacı var. En ufak bir sallantıda İstanbul'da kötü şeyler olabilir. Konut fiyatlarında hayatımızda yapmadığımız kadar indirim yaptık. Fiyatlar daha aşağı inmez. Dip noktaya geldi. Bundan sonra fiyatlar artar. Eylülde konut satışları hızlanır, 2010 Mart ayında da fiyatlar artar. Şehir merkezlerindeki konutların fiyatları sene sonunda artmaya başlar.' Boysanoğlu, holdingleşerek, turizm ve sağlıktan sonra MESA'nın yeni yatırım alanların enerji ve tarım olacağını söyledi.

Azerbaycan'da sorun çıkmaz

Boysanoğlu, Azerbaycan'da Cumhurbaşkanlığı Rezidans inşaatı yaptıklarını, iki ülke arasındaki son gerilimden bu işin etkilenmediğini belirterek, 'Kendi evlerinin bir an önce bitmesini istedikleri için sorun çıkmaz' dedi.

MESA hiç işçi çıkarmadı

Boysanoğlu, Mesa'nın sektörde 12 milyar liraya yakın iş hacmine ulaştığını belirterek, şimdiye kadar 7 milyon metrekare inşaat yaptıklarını dile getirdi. Erhan Boysanoğlu, şirketin 2008 yılı cirosunun toplam 520 milyon lira olduğunu aktararak, küresel ekonomik kriz sürecinde şirkettten hiç işçi çıkarmadıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber