İstanbul MEM yönetici atamaya devam ediyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Nisan 2009 13:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yönetici atama işlemlerini askıya almadı. Ek-2 Formunun bazı hükümlerinin Danıştay'ca durdurulmasının ardından bakanlıkça 2009/36 no'lu genelge yayımlanmış (http://www.memurlar.net/haber/137179/ ) ?Yürürlüğü durdurulan Ek-2 çerçevesinde eğitim kurumlarına yönetici atamalarına ilişkin herhangi bir işlem yapılmamasını? istemiştir.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise genelgeye rağmen Müdür Başyardımcılığı başvuruları işlemlerine devam etmektedir. Bu durum Ek-2'de yargı kararı doğrultusu ve Genelgenin 2.maddesinde yer alan Danıştay'ın Durdurduğu Geçici görevlendirme ile Vekaleten görevlendirmelerde geçen sürelerin öğretmenlikte geçen süre olarak değerlendirilmesi hükmüne göre işlem yapıp yapmayacağını sorusunu akla getirmektedir.

Genelge ve mahkeme kararının varlığı da göz önüne alındığında hukuken yönetici atama işlemlerine mevcut Ek-2'ye göre devam edilmesi mümkün değildir.

İşlemlerin devam edebilmesi için EK-2'nin mahkeme kararı doğrultusunda düzenlenmesi ve Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi gerekmektedir.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işlemlere devam ediyor olması bakanlıktan bu yönde kısa sürede sonuçlanacak bir çalışmanın olduğu hususunu da akla getirmektedir.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuyu mutlaka bakanlıkla istişare ettiğini düşünüyor, istişareden aksi bir hususla karşılaşmış olması durumunda işlemlere devam etme kararı almayacağını, işlemleri halen açık bulunan İLSİS ortamında da kapatacağını değerlendiriyoruz.

Aslında http://www.memurlar.net/haber/137188/ linkinde MEB Personel Genel Müdürünü Gereğine Davet başlıklı yazıda dün ele aldığımız ?Bakan Onayıyla? atama uygulamalarından sonra yeni çıkacak Ek-2 ya da yönetmeliğin çok anlamı kalmayacaktır. Atı alan Üsküdar'ı geçecek sipariş edilen yerlere kısa sürede ?Bakan Onayıyla? atama yapılacaktır. Bu sayının şu anda 1000'i aştığı gelen bilgiler arasındadır. Haberimiz üzerine konu CHP Yalova Milletvekili Muharrem İNCE tarafından meclise taşınmış ve bakandan konu ile ilgili açıklayıcı bilgi istenmiştir.

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber