Bakan Çelik 'Ana Kız Okuldayız' töreninde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2009 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?Hanımlarını eğitmeyen milletler, aklının yarısından vazgeçmiş demektir? dedi.

Bakan Çelik, ?Ana Kız Okuldayız? Kampanyası kapsamında okuma-yazma kursundan mezun olanlar için Pursaklar Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine katıldı.

Törendeki konuşmasına, kampanyanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatıldığını anımsatarak başlayan Çelik, kampanya çerçevesinde şimdiye kadar Ankara'da 10 bine yakın kişinin, açılan kurslara müracaat ettiğini, mezun olduğunu söyledi.

Bu kampanya ile 2012 yılına kadar 3 milyon kadına ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Çelik, ?Okuma yazma bilmek alemin şifrelerini çözmektir? dedi.

Herkesin okur yazar olması gerektiğinin altını çizen Çelik, şunları söyledi:

?Hanımlarını eğitmeyen milletler aklının yarısından vazgeçmiş demektir. Çünkü nüfusumuzun tam yüzde 50'si hanımlardan oluşuyor. Eğer biz hanımlarımızın eğitimine gereken önemi vermezsek akıl potansiyelimizin yarısından vazgeçmişiz demektir. Bunu da aklı başında olan hiçbir insan kabullenemez. Atatürk'ün bize göstermiş olduğu muasır medeniyet seviyesine lafla çıkamayız. Sloganla Atatürkçülük olmaz, sloganla çağdaş medeniyet olmaz; bunun gereğini yapmak lazım.?

Hükümete geldiklerinden bugüne eğitim alanında yaptıkları çalışmaları anlatan Çelik, okuma yazma kursunda ikinci kademeyi bitirenleri, ilköğretimin ikinci kademesinden itibaren açık ilköğretime kaydettiklerini söyledi.

Bakan Çelik, ?Kampanyanın dayandığı temel espri şudur: Biliyorsunuz Türkiye'de çok sayıda okul çağında olup da okula gitmeyen kız çocuğumuz vardı. Biz 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası çerçevesinde 350 bin kız çocuğumuzu okullu yaptık. Dedik ki onların anneleri de okur-yazar olsun. Tabi belli yaşı geçmiş insanlar için belki bunu zorlayabilmek sıkıntı yaratabilir. Bu gönüllülük işidir, kimseyi de zorlamıyoruz? diye konuştu.

?PURSAKLAR'A FEN LİSESİ?

Şu anda 81 ilde fen lisesi bulunduğunu bildiren Çelik, ?Büyükşehir belediyesi olan şehirlere birden fazla fen lisesi açabiliyoruz. Bu kapsamda Ankara'ya ikinci fen lisesini açacağız. Nereye açalım derken, 'Pursaklar'a yeni bir fen lisesi yakışır' dedik. 2009-2010 öğretim yılı için fen lisesini açıyoruz. Pazartesi günü fen lisesinin açılması ile ilgili prosedür bitecek? dedi.

Kursiyerlerden Melek Yüce ise yaptığı konuşmada, çok heyecanlı olduğunu belirterek, okuma-yazma öğrenmenin hayatına kattıklarını sözlerle ifade edemeyeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, kampanya kapsamında halk eğitim merkezlerindeki okuma-yazma kurslarından mezun olan 80 kursiyere sertifikaları Bakan Çelik, Ak Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan, Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan tarafından verildi. Kursiyerlere ayrıca birer altın da hediye edildi.

Sertifikasını almak için kürsüde Bakan Çelik'in yanına gelen Ayşe Ergin isimli kursiyer, kolundaki alçıyı göstererek, Çelik'in kolunu imzalamasını istedi. Bunun üzerine Ergin'in kolunu imzalayan Çelik, Ergin'in kolunun kırık olmasına rağmen kursa devam ettiğini söyledi.

Öte yandan, tören öncesinde bir gazetecinin ?Ergenekon? soruşturması ile ilgili soru sormak istemesi üzerine Çelik, ?Yazılı açıklama yaptıysam maksat hasıl olmuş demektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber