Marmara Üniversitesi Senatosu'ndan açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2009 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesi (M.Ü) Senatosu, üniversite olarak, ?demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla sürekliliğine yönelik duyarlılıktan ödün vermelerinin söz konusu olamayacağını? bildirdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, senatonun bugün olağanüstü toplandığı belirtilerek, toplantı sonucunda, kamuoyuna bir açıklama yapılmasının oy birliğiyle kararlaştırıldığı kaydedildi.

Bir toplumun öncü kurumları ve toplumsal gelişmenin en önemli paydaşları olarak üniversitelerin, ülke sorunlarına duyarsız kalmalarının beklenemeyeceğine işaret edilen açıklamada, ?Bu bağlamda temel ilkelerimizden biri de demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla sürekliliği olup, bu konudaki duyarlılığımızdan ödün vermemiz söz konusu olamaz? denildi.

Açıklamada, ?hukuk kurallarının hak ve özgürlüklere, masumiyet karinesine ve insan onuruna uygun şekilde işletilmesi, toplumda ve üniversitelerde oluşan kaygı ve güvensizlik ortamının biran önce giderilmesi gerektiği? vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber