90 kişilik kadro için 1500 kişi başvurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2009 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa´da bir yemek şirketi için alınacak 90 personel için, İŞ-KUR´a bir gün içinde 1500 kişi başvurdu. Başvuranların büyük çoğunluğunun üniversite mezunu kadınlar olması dikkati çekti.

Yiğit Yemek Sanayi Şirketi, işyerlerinde çalıştırmak üzere, 1 kimya, 1 gıda ve 1 ziraat mühendisi ile, 1 yönetici sekreteri, 1 diyetisyen, 20 aşçı ve aşçı yardımcısı, 2 tatlı ustası, 5 şoför, 2 kasap, 2 büro memuru, 10 temizlikçi, 15 bulaşıkçı, 29 garson almak için İŞ-KUR Manisa Şube Müdürlüğü´ne başvuruda bulundu. Toplam 90 kişilik kadro için, İŞ-KUR´a 1500 işsiz başvuruda bulundu. Sabah saatlerinde İŞ-KUR Manisa şubesinin önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, işe girebilmek için, saatlerce sıra beklediler. Kimisi çocuğuyla birlikte, kimisi ise, kırık ayağıyla iş başvurusunda bulundu. Kuyrukta bekleyenlerin büyük bölümünün 40-57 yaş arası üniversite mezunu kadınlar oluşturdu. Kuyrukta umutla bekleyenler, işşizliğin bellerini büktüğünü belirtip ``Evimize bir lokma ekmek götüremiyoruz. Aylardır işsiziz'' diyerek, tepkilerini dile getirdiler.

``ÇOCUĞUMU OKUTMAK İSTİYORUM''

Eşinin geçirdiği trafik kazası nedeniyle belinden sakatlanıp, çalışamadığını belirten Cemile Kahraman (47), ``Bir çoçuğum Gazi Üniversitesi Sanat Tarihi bölümü son sınıf öğrencisi. Maddi sıkıntı nedeniyle, okulu bırakmayı düşünüyor. Evimizde tek çalışan benim. Ancak çalıştığım işyeri kapanınca işsiz kaldım. 6 aydır geçim sıkıntısı çekiyoruz. Bir an önce iş bulup, ailemin geçindirip, çocuğumu okutmak istiyorum'' diyerek, ağladı.

``TEK ÇAREM ÇALIŞMAK''

Bacağının biri kırık olduğu için koltuk değnekleriyle kuyrukta bekleyen emniyet müdürlüğünden emekli bekçi Ercümen Kınacı (50) da, bir umut diyerek başvuru da bulunmak isteyenlerden. İki çocuk babası Kınacı, ``Biri üniversitede iki çocuğum var. Evim kira, eşim çalışmıyor. Ancak emekli maaşımla ne kiramı ne evin masraflarını ne de Bilkent Üniversitesi´nde okuyan oğlumun masraflarını karşılayabiliyorum. Mecburum. Çalışmaktan başka çarem yok. Eşim de benimle birlikte işbaşvurusu için geldi. Eğer olursa ikimiz de çalışacağız'' diyerek, içinde bulunduğu zor durumu anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber