Türk Telekom'un şehir içi tekeli 10 Mayıs'ta kalkıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2009 15:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Şehir içi görüşmeler 10 Mayıs'tan itibaren yeni işletmecilere açılacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, bunun için Uzak Mesafe Telefon Hizmeti veren işletmecilerin BTK'ya bildirimde bulunmalarının yeterli olduğunu kaydetti.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği'nin (TELKODER) düzenlediği 'Telekomünikasyon Sektörü Zirvesi' Sakarya'nın Sapanca ilçesinde sona erdi. Zirvenin son gününde, sektör temsilcileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen BTK Başkanı Tayfun Acarer, sektörün geleceğine yönelik önemli açıklamalar yaptı. Acarer, Elektronik Haberleşme Kanunu'na göre, 10 Mayıs itibariyle, şehir içi görüşmelerin yeni işletmecilere açılmasının önündeki engelin kalktığını söyledi. Önemli bir uyarıda da bulunmayı ihmal etmeyen Acarer, şöyle konuştu:

"İşletmecilerin talebi, kıt kaynak olan numara tahsisi ve frekans gerektirmiyorsa, işletmeci şirketin bildirimde bulunması şehir içi görüşme yaptırması için yeterli olacak. Bildirimde bulunan şirkte, hizmet vermeye başlayabilecek. Ancak, kıt kaynak olan frekans ve numara tahsisi durumu söz konuysa, o zaman mevcut duruma göre karar veriyoruz. Kıt kaynak durumunda, işletmeciler 10 Mayısta görüştürme yapmaya başlayamaz."

Millenicom Genel Müdürü Tuğrul Cora, şehir içi telefon görüşmelerin yeni işletmecilere açılmasını son derece önemli bulduklarını vurguladı. 10 Mayıs'tan önce şehir içi görüştürme yapmak için BTK'ya bildirimde bulunacaklarını ifade eden Cora, bildirimde bulunduktan sonra da '1045' üzerinden şehir içi görüşme yaptırmaya başlayacaklarını kaydetti. Ancak, Türk Telekom yönüyle sıkıntı çıkabileceğini dile getiren Cora, "Telekom'un bu çağrıları bloklamaması lazım. Çağrılarımıza geçiş vermesi lazım. Bu konuda kuşkularımız var." ifadesini kullandı.

UMTH veren şirketlerin dört gözle beklediği diğer bir konuda kıt kaynak olan numara tahsisi. Tayfun Acarer, geçen hafta, sabit telefon hizmeti verecek işletmecilere numara tahsisi konusunda kurul kararı aldıklarını açıkladı. Aldıkları kararı hünüz işletmecilere tebliğ etmediklerini söyleyen Acarer, "Kararımızı işletmecilere ileteceğiz. Numara tahsisi yapıldıktan sonrada, işletmeciler, mobil de olduğu gibi, bu konuda abone almak için rekabete girecekler." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber