Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yolsuzluk soruşturması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2009 18:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yemek ve bilgisayar hizmeti alımında yolsuzluklar yapıldığı iddiasıyla Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen soruşturmada personelin suçsuz bulunduğunu söyledi.

Bektaş, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yemek ve bilgisayar hizmeti alımında yolsuzluklar yapıldığı iddiasıyla 2008 yılının ilk aylarında Sağlık Bakanlığı'nca hastane personeli hakkında idari soruşturma başlatıldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nca görevlendirilen üç müfettişin 5 ay boyunca hastanedeki ihalelerle ilgili detaylı incelemeler yaptığını kaydeden Bektaş, tamamlanan soruşturmada hastane başhekimi, başhekim yardımcıları, hastane müdürü ve yardımcılarına isnat edilen suçların sabit olmadığı belirlendiğini vurguladı.

Sağlık bakanı Recep Akdağ'a sunulan raporda hastane başhekimi, yardımcıları, müdürü ve yardımcıları hakkında idari ya da hukuki işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verildiğini anlatan Bektaş, "Müfettişler hastanenin inşaat, yapım, yemek ve temizlikle ilgili her türlü ihalesini tek tek inceledi. Soruşturmayı tamamlayan müfettişler yazdıkları raporu Sağlık Bakanlığına sundu. Sayın Bakan Recep Akdağ'ın imzaladığı rapor Sakarya Valisi Hüseyin Atak kanalıyla bize ulaştı. Raporda 'Bu insanların hiçbiri hakkında hukuki ya da idari işlem yapmaya gerek yoktur' ibaresi mevcut. Elimize ulaşan rapora göre hastane görevlileri hakkında hukuki ya da idari işlem yapılmasına gerek yok.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber