Numara taşımada rekor kırdık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2009 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, 5 ayda 2 milyon 711 bin cep telefonu kullanıcısının numaralarını farklı operatörlere taşıdığını belirterek, numara taşınabilirlikte dünya rekoru kırıldığını söyledi.

Acarer, Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nca (BTK) düzenlenen 3. Telekomünikasyon Zirvesi'ndeki konuşmasında şunları söyledi:

?Numara taşınabilirliği konusunda bazı sıkıntılar var. Sıkıntılar yaşayarak görülüyor. Sorunları ortak akılla çözeceğiz. Numara taşınabilirliği dünyada benzeri olmayan bir hale geldi.?

Telekomünikasyon sektörünün ciddi potansiyele sahip ve önemli ölçüde istihdam sağlayan bir sektör olduğunu kaydeden Acarer şunları söyledi:

?Artık mobil ve sabit ayrımı ortadan kalkmaya ve her şey iç içe geçmeye başladı. Bu nedenle sorunlar daha da artacak. Sadece mobil ve sabit yakınsaması değil, içerik ve bilişim konusu da iç içe girecek. Teknolojik gelişmeler çok hızlı şekilde gelişiyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber