Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2009 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

Başbakanlık Yeni Bina'da gerçekleşen toplantı, saat 11.30'da başladı.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Bakanlar Kurulu'ndan ayrılması heycana neden oldu. Bakan Günay ise Bakanlar Kurulu'na yarım saat sonra dönerek bir projeyle ilgili bilgi almak için ayrıldığını söyledi. Bakan Günay'ın Ergenekon davasıyla ilgili yaptığı açıklamalarına bazı bakanlar tepki göstermişti.

Günay, Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken Başbakanlık'tan ayrıldı ve yarım saat sonra binaya tekrar döndü. Dönüşünde basın mensuplarının sorusu üzerine Günay, kendisi için önemli olan İstanbul Maslak Ayazağa Kültür Merkezi ile ilgili çalışmayla ilgili bilgilendirme yapmak için ayrıldığını belirtti. Basın mensuplarının kendilerinden siyasi açıklamalar beklediklerini kaydeden Günay şu değerlendirmede bulundu:

"Uzunca bir zamandır üzerinde çalıştığımız bir proje vardı. İstanbul'da Maslak Ayazağa Kültür merkezi 10 yıldan bu yana neredeyse atıl vaziyette duruyordu. Ve geçen yıl içide ekonoimk krize rağmen bir kültür girişimcisi firmayla anlaşma yapkmıştık. Bütün bu ekonomik krize rağmen kültür girişimcisi firmayla çalımalarımızı önemli bir olgunluk noktasına getirdik. Hafta başında bakanlığımızın ilgili birimleri yaptıkları çalışmaları getirmek üzere sözleşmişlerdi. Ben de bu yemek arasında projelerin son haliyle ilgili bilgi almak istedim. Mutabık kaldık şimdi ilgili belediye ve koruma kurullarına gönderiyoruz. Böylece işler yolunda gidese İstanulda AKM'nin yanı sıra ve onun dışında Ayazağa Maslak Kültür Merkezi'ni de 2010 yılı içinde istanbul'un kültür yaşamına katmış olacağız. Onanla ilgili bilgi almaya gittim. Güzel bilgi aldım. Sizinle paylaşıyorum."


Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan toplantı, yaklaşık 5 saat sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber